Povežite se sa nama

Vijesti

ZEKOVIĆ BRĐANINU: Odustati od pritiska na učesnike javnog okupljanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Aktivista za ljudska prava i koordinator Građanske inicijative 21. maj Aleksandar Saša Zeković pozvao je direktora Uprave policije Zorana Brđanina da prema starješinama policije na terenu uputi odgovarajuću instrukciju kako bi se svim građanima Crne Gore omogućilo nesmetano i sigurno kretanje prema Cetinju

„Građanima koji su iz pravca Nikšića uputili ka Cetinju ne dozvoljava se kretanje alternativnim putem preko Danilovgrada i Spuža već se upućuju na magistralni put na kojem su toku ozbiljni radovi zbog pretvaranja u saobraćajnicu bulevarskog tipa“, kazao je Zeković.

On dodaje da je do danas kretanje alternativnim putem bilo omogućeno svima pa, kaže, nema razloga da se pristupa različitom tretmanu.

„Ima učesnika u saobraćaju koji se ne osjećaju bezbjedno da idu putem kojim se izvode građevinski radovi. Tu je i pitanje oštećenje vozila“, navodi Zeković.

On poziva Upravu policije da, kako je kazao, ne preduzima bilo kakve radnje koje bi mogle da se prepoznaju kao ograničavanje slobode kretanja i ometanje prava na slobodu okupljanja i izražavanja.

„Takođe pozivam direktora Uprave policije da naloži hitno preduzimanje službenih radnji prema licu D.D. koje je upravo sada u Risnu grubo izvrijeđalo novinarku Tamaru Nikčević i prema istoj ispoljilo naročito drsko ponašanje“, kazao je Zeković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije