Povežite se sa nama

Region

ŽALBENO VIJEĆE: Sjutra izricanje presude Ratku Mladiću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove zakazalo je izricanje presude protiv Ratka Mladića za utorak, 8. jun u 15:00 sati.

Tim povodom, Inicijativa mladih za ljudska prava, članica Građanske alijanse, u Informaciono dokumentacionom centru (IDC) organizuje emitovanje video materijala “Mapiranje genocida” i prenošenje izricanja presude, a biće dostupni i transkripti Narodne skupštine RS koji otkrivaju detalje rasprava od 1991. do 1995. godine, a koji se tiču Srebrenice.

“Dana 22. novembra 2017. godine, Pretresno vijeće I Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) izreklo je presudu u predmetu Tužilac protiv Ratka Mladića (Prvostepena presuda). Pretresno vijeće je osudilo Ratka Mladića, bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanjana na doživotnu kaznu zatvora. Odbrana i tužilaštvo su zatim uložili žalbu a Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove sjutra će izreći presudu po žalbama”, saopšteno je iz inicijative mladih.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije