Povežite se sa nama

Društvo

ZAOKRET: Rada Višnjić razriješena sa funkcije v.d. direktora OŠ „Jugoslavija“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

V.D. direktorica Osnovne škole „Jugoslavija“ u Baru Rada Višnjić razriješena je sa te funkcije, saopšteno je nezavnično portalu Pobjeda iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Višnjić je bila imenovana za vršioca dužnosti ove obrazovne ustanove na period od šest mjeseci, počev od 12. jula ove godine.

Ona je u žižu interesovanja javnosti došla sredinom 2020. godine nakon što je učenicima, mimo nastavnog plana i programa, dala zadatak da crtaju trobojku.

Suspendovana je u oktobru prošle godine, do okončanja postupka koji se protiv nje vodi, zbog pozivanja učenika na metanisanje u hramu SPC u Baru.

Tada je tokom postupka utvrđivanja odgovornosti, konstatovano da je Višnjić načinila težu povredu radne obaveze.

Informacija da je Višnjić postavljena na čelo ustanove iz koje je bila suspentova izazvala je burne reakcije javnosti.

Većina je osudila ovaj postupak Ministarstva, a Socijaldemokratska partija SDP je čak pripremila intrepelaciju za smjenuministarke Vesne Bratić.

Nakon više negativnih reakcija,juče se oglasilo i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta koje koje je istaklo da će u slučaju Višnjić postupati i preduzeti sve potrebne korake da crnogorska prosvjeta bude primjer odgovornosti, čestitosti, znanja, nenarušenog integriteta i svih drugih vrlina koje bi trebalo da krase obrazovni sistem jedne zemlje.

– Ministarstvo se pri odabiru kandidata za vršioce dužnosti direktora škola i njihovih pomoćnika rukovodi objektivnim kriterijumima, a ne političkom voljom javnosti bilo kog pojedinca ili interesnog centra. Kako su se, u međuvremenu, u slučaju kandidatkinje R. V. pojavili privatni materijali, lične ali i opscene prirode koje Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta dosad nije moglo imati na uvid niti suditi na osnovu datih sadržaja čitav slučaj je tek kasnije i sa naše strane drugačije percipiran. U skladu sa tim, ali i sa obavezom da ostanemo posvećeni stvaranju boljeg sistema, i školstva i univerzalnih društvenih vrijednosti,postupaćemo i u ovom slučaju i preduzeti sve potrebne korake da crnogorska prosvjeta bude primjer odgovornosti, čestitosti, znanja, nenarušenog integriteta, i svih drugih vrlina koje bi trebalo da krase obrazovni sistem jedne zemlje – istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

Zbog prvobitne odluke Ministarstva bili su najavljeni i protesti u Podgorici u srijedu ispred zgrade Ministarstva prosvjete, kao i nedjelju u Baru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Tiho
Tiho
20.07.2021. 14:00

Materijali opscene prirode su na netu skoro godina.

Sponzor

Najčitanije