Povežite se sa nama

Društvo

Zejak: Pokušaću da uradim sve kako bi Montenegro Airlines ponovo poletio

Objavljeno

-

Saša Zejak (foto Vijesti)
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Mi već treći mjesec zaredom isplaćujemo plate zaposlenih iz svojih sredstava i sljedećih dana smo na putu da obezbijedimo sredstva za tekuće finansiranje za nekih 30-ak zaposlenih“, poručio je Zejak

Stečajni upravnik Montenegro Airlines-a (MA) Saša Zejak na otvaranju predstavništva te kompanije na Aerodromu Golubovci kazao je da će pokušati sve da uradi kako bi MA ponovo poletio, „ne narušavajući interese drugih kompanija“ .

On je naveo da do sada nisu prodavali imovinu MA, niti da to planiraju za sada.

„Mi već treći mjesec zaredom isplaćujemo plate zaposlenih iz svojih sredstava i sljedećih dana smo na putu da obezbijedimo sredstva za tekuće finansiranje za nekih 30-ak zaposlenih“, poručio je Zejak i dodao da se MA može samofinansirati do kraja godine, a da pritom ne potpišu nove ugovore.

Dodao je da će pravno odgovarati svako ko bude neosnovano prijavio potraživanje prema kompaniji.

Zejak je naveo da je saradnja sa novom nacionalnom avio kompanijom To Montenegro strateška.

„Računamo da će To Montenegro, kao naš strateški partner, potpisati sa nama ugovor, jer mi ne dozvoljavamo zakup hangara, ne dozvoljavamo zakup prostorija. Mi smo do sada nudili To Montenegru da za sve njihove potrebe uzmu hangare, ali sa našom kontrolom i zaposlenim. Tako da pojedini medijski navodi da mi vršimo opstrukciju prema njima nisu bili tačni. Mi sa njima sarađujemo super i imamo intenzivnu saradnju, tako da nikakva kolizija između nas i njih ne postoji“, kazao je Zejak.

Poručio je da će revitalizovati sve sektore koje je MA koristio i najavio otvaranje predstavništva te kompanije u zemljama regiona.

U Montenegro Airlines krajem aprila otvoren je stečaj koji je Uprava prihoda i carina tražila zbog poreskog duga od 11,9 miliona eura.

„Smatram da nije bilo potrebe da se uvodi stečaj u MA i u skladu sa tim podnio sam izjavu o namjeri podnošenja plana reogranizacije“, rekao je Zejak.

Radnicima se duguje sedam zarada, kao i staž za oko tri godine.

„Zakon o stečaju kategoriše isplatne redove. Sva potraživanja su preispitana, dio potraživanja je već osporen. Svi povjerioci kojima su osporena potraživanje moći će da dokažu suprotno na suprotno“, kazao je Zejak.

Ukupni dugovi kompanije su 110 miliona eura, a račun je u blokadi od kraja decembra na iznos preko 20 miliona eura.

Većina imovine kompanije nalazi se pod hipotekama, zabilježbama i drugim teretima povjerilaca.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije