Povežite se sa nama

Društvo

ZEKOVIĆ: Abazović da reaguje u pravcu razrješenja direktorice Višnjić

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Član Savjeta Građanske inicijative 21. maj, Aleksandar Saša Zeković, pozvao je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da sistemski reaguje u pravcu razrješenja vršiteljke dužnosti direktorice Osnovne škole “Jugoslavija” Rade Višnjić i odgovornosti ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Zeković smatra da Bratić u kontinuitetu doprinosi kompromitaciji vaspitno-obrazovnog procesa u Crnoj Gori.

On je, u pismu koje je uputio Abazoviću i njegovom savjetniku Filipu Adžiću, naglasio da je oglašavanje potpredsjendika Vlade od ključnog značaja.

“Kao i da ono treba da uključi i pozivanje na poseban razgovor resornog ministra jer postoji ozbiljno razmimoilaženje u onome što on promoviše u odnosu na ono što svakodnevnim odlukama zastupa Bratić”, naveo je Zeković.

On je istakao da je potrebno poštovati zakonske principe na kojima počiva crnogorsko obrazovanje i uspostaviti obavezujuće profesionalne smjernice Vlade kojih je obavezna da se pridržava resorna ministarka, ali i svi ostali akteri obrazovnog sistema.

“Apelovao sam na potpredsjednika Vlade da ne pristane na to da se na resor prosvjete gleda kao na “atar” predsjednika Vlade koji je isključivo pod njegovim okom pažnje i interesovanja””, navodi se u saopštenju.

Zeković je kazao da ne treba tolerisati činjenicu da se za direktore prosvjetnih i obrazovnih ustanova imenuju osobe koje otvoreno promovišu četništvo, slave ratne zločince i političku truju đecu.

“Imajući u vidu imenovanja u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Pljevljima, Beranama, Baru i drugim opštinama, više je nego očigledno da se suočavamo sa direktnim posljedicama propogandnog projekta i manipulacije “Ne damo svetinje””, kaže se u saopštenju.

Zeković je naveo da Višnjić već duži period, za vrijeme ranije i aktuelne vlasti, nije vodila računa o dimenzijama djetinjstva i društveno-političkoj stvarnosti u Crnoj Gori.

Višnjić je, kako je kazao, prema svojim vrijednosnim neistomišljenicima najčeće brutalno primitivna, a njen javni govor nije prilagođen standardima jednog pedagoga i prosvjetnog radnika koji može biti primjer drugima, posebno djeci.

“Pozivam Vas da jasno poručite da neko ko zastupa reafirmaciju Draže Mihajlovića, slavi ratnog zločinca Ratka Mladića, ne poštuje Rezoluciju o genocidu u Srebrenici ili indoktrinira đecu u političke i vjerske svrhe ili za produbljivanje konflikta i podjela, ne može i neće biti nikakav faktor u crnogorskoj prosvjeti”, navodi se u pismu upućenom Abazoviću.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije