Povežite se sa nama

Politika

ZEKOVIĆ: Krivokapić da ne prisustvuje ustoličenju, on je taj koji je podigao tenzije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Koordinator i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da prvi saopšti da neće prisustvovati intronizaciji mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i daljim aktivnostima tim povodom bilo na Cetinju ili drugoj sredini.

Krivokapić je, kako navodi Zeković, najodgovorniji za situaciji kojoj svjedočimo.

– On je taj koji je podigao tenzije, a ustoličenje mitropolita jedne od vjerskih zajednica podigao na nivo od navodnog najvećeg političkog i istorijskog značaja za Vladu i državu Crnu Goru. To je nedopustivo. Ponovo zloupotrijebljava Srpsku pravoslavnu crkvu u političke svrhe kako bi poboljšao sebi podršku kod pristalica Demokratskog fronta – smatra Zeković.

On je to saopštio nakon reakcije ministarke odbrane Olivere Injac koja je pozvala predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da doprinese miru i bezbjednosti i ne politizuje vjerska pitanja.

– Ničim izazvana reagovala gospođa Injac. Poziva se na saopštenje sa Savjeta za odbranu i bezbjednost. Pažljivo sam ga pročitao. Niđe ne piše da su se članovi Savjeta saglasili da niko od njih neće prisustvovati ustoličenju niti demonstracijama tim povodom – rekao je Zeković.

Pozvao je Injac da inicira novu sjednicu na kojoj će Savjet jasno zakjučiti da su se svi saglasili da niko od državnih i javnih funkcionera države Crne Gore (uključujući i predsjednike države, Vlade i Skupštine) ne prisustvuje, u bilo kojem svojstvu, intronizaciji novog mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ili javnim okupljanjima tim povodom.

– To bi već imalo smisla, a ovako njena današnja reakcija djeluje kao da su je na primorali i prisilili da neosnovano udari na Đukanovića. Takav pristup bi mogao da bude prvi ozbiljniji korak spuštanju tenzija. Bez toga ispalo bi da predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine imaju veća prava i slobode u odnosu na predsjednika države, što je, priznaćete, neprihvatljivo – poručio je Zeković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije