Povežite se sa nama

Vijesti

ZEKOVIĆ: Odbor da ispita optužbe Sekulovića na račun premijera

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Socijaldemokratska partija predala je danas u skupštinsku procedure Inicijativu za kontrolno saslušanje premijera Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Saslušanje je, kako je kazao Bojan Zeković, potpredsjednik SDP-a, predloženo kako bi Odbor za bezbjednost i odbranu utvrdio sve činjenice povodom optužbe ministra unutrašnjih poslova da je u veoma složenoj bezbjednosnoj situaciji dobio nezakonito uputstvo od predsjednika Vlade, a koje se tiče angažovanje službenika Uprave policije, kao i tvrdnji samog predsjednika Vlade da je on “naložio akciju policije”.

-Cijenimo da je neophodno da se Odbor upozna sa sadržajem uputstva koje je predsjednik Vlade zvanično uputio ministru unutrašnjih poslova i utvrdi istinitost tvrdnje premijera da je on nalagao policijske akcije. Ovo posebno iz razloga što optužbe ne dolaze od opozicionih predstavnika pa bi im se mogla dovesti u pitanje politička motivacija, odnosno pristrasnost, već ministar optužuje “svog” predsjednika Vlade da je pokušao nezakonito naložiti aktivnosti službenika Uprave policije. Postoje dvije mogućnosti: ili je došlo do kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, ili ministar unutrašnjih poslova i /ili premijer ne govore istinu. Šta god da je u pitanju neophodno je da Odbor utvrdi punu istinu kako bi mogao donositi dalje odluke-, kazao je Zeković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije