Povežite se sa nama

Politika

ŽIVKOVIĆ: Krivokapić nije premijer građanske, nego crkveni vazal zamišljene crkvene, svetosavske Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ i bivši predsjednik Liberalnog saveza (LSCG) Miodrag Živković kazao je da je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić danas potvrdio da nije premijer građanske, nego crkveni vazal zamišljene crkvene, svetosavske Crne Gore.

Krivokapić je u autorskom tekstu povodom odluke da ne prisustvuje 5. septembra ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija naveo da ne želi i neće da liči na predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji se, prema njegovim riječima, sakriva iz gradonačelnika Podgorice najavljujući dolazak poslanika na Cetinje, ali ne želi i neće da bude i kao predstavnici Demokratskog fronta koji, kako je kazao, po istoj matrici podgrijavanja tenzija najajvljuju dolazak na Cetinje, istog dana kada to najavljuje i DPS za svoje poslanike.

– Taman kada čovjek pomisli da smo dotakli dno i da ne može biti gore, pojavi se „naš“ Zdravko nešto da izjavi i shvatimo da je dno mnogo dublje nego što smo mislili. Čovjek koji jedno misli, drugo govori, a treće radi, danas nam se obratio saopštenjem za javnost u kojem iznosi svoje razloge ne dolaska na ustoličenje Joanikija na Cetinje – napisao je na Fejsbuku Živković povodom Krivokapićevog obraćanja.

On je istakao da premijerovo obraćanje sadrži sve osim onoga što bi trebalo u ovako ozbiljnom trenutku za Crnu Goru.

– Red dogme, red patetike, red budalizama, red praznovjerja i lažne zabrinutosti je u najkraćem sadržaj obraćanja „našeg nesrećnog premijera. Saopšti on između ostalog,…“želio sam suštinski da doprinesem crkvi“… i “ 5. septembra… sve politike moraju biti nevidljive, a vidljivi samo Patrijarh i Mitropolit“. Zaboravi ovaj „naš“ nesrećnik da on nije poglavica crkve, nego nažalost premijer države i da iznad svega mora misliti o interesima države i građana, a ne o interesima svoje okupatorske crkve – naglasio je Živković.

Više je nego očigledno, smatra Živković, da je Krivokapić u svojevrsnom konfliktu interesa između države na čijem je čelu i crkve koja ga je tu i dovela.

– Tako razapet na krstu između onoga što bi trebao biti i što stvarno jeste on je ta tempirana bomba opasna za ovu zemlju i sve nas u njoj. Nažalost, moramo shvatiti da je dno sa ovakvim nesrećnikom na čelu države, mnogo dublje nego što smo mislili – zaključio je Živković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije