Povežite se sa nama

Region

ZLOČINKA O ZLOČINCU: Mladić je nevin, nije dijelio ljude po nacionalnosti, poštovao je žene

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nekadašnja predsjednica bh. entiteta RS i osuđenica za ratne zločine u Hagu, Biljana Plavšić ponovo je šokirana je presudom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Plavšić je izjavila je da ratni zločinac Ratko Mladić koji je u Hagu osuđen na doživotnu robiju „nema veze sa zločinom u Srebrenici“.

Poručila je da ga „poštuje kao izuzetnog vojnika i profesionalca, ali i čovjeka jer je štitio civile bez obzira na njihovu vjeru i naciju“.

„Ratko Mladić nema veze sa onim što se desilo u Srebrenici. Nema veze sa genocidom. Genocid je ono što se desilo Srbima 1941. godine“, rekla je Plavšić za „Srpski Telegraf“.

Plavšić je dodala „da ne poriče da se u Srebrenici desio zločin, ali da to nije bio genocid”.

„Bio je rat u BiH. I zato, kada bi se sve vojskovođe svijeta okupile i tražile istinu u njegovom slučaju, oni bi profesionalno morali da ga zaštite. Osuđen je zato što je branio narod. Bio je vojnik, profesionalac. Bila sam na frontu, obilazila vojnike povrijeđene, osakaćene… Takvog borca nisam upoznala“, rekla je Plavšić.

Kazala je i to kako „Mladić nije dijelio ljude na Hrvate, Muslimane, Srbe, već su za njega ljudi bili ljudi“ te da je „posebno poštovao žene“.

Podsjetimo, Ratko Mladić je 8. juna pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ratne zločine u BiH, terorisanje civila u opkoljenom Sarajevu te genocid u Srebrenici

Izvor: Radio Sarajevo

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije