Connect with us

Evropa

ITALIJA: Svještenik priznao da je zaljubljen i zamolio da ga razriješe

Published

on

Zatražio razrješenje zbog ljubavi / Foto: Instagram

Svještenik dijeceze Todi u centralnoj Italiji Rikardo Cećobeli, održao je pomalo neobičnu misu za mještane na čijem kraju je priznao da je zaljubljen i zamolio i svog pretpostavljenog biskupa Gualtiera Sigismondija da ga razriješi svešteničke dužnosti.

Sveštenik je samo kratko kazao “zaljubio sam se” čime je zapravo potvrdio ranije glasine koje su kružile tim mjestom, a to je da je viđen sa ženom.

“Ne mogu i dalje biti koherentan, transparentan i korektan u odnosu na Crkvu kao što sam dosad bio. Moje srce je zaljubljeno i želim pokušati živjeti tu ljubav bez bilo kakvog potiskivanja”, kazao je Cećobeli svom biskupu Sigismondiju.

On je šest godina bio svještenik malog grada sa nešto više od 3.550 stanovnika, primio je blagoslov od pretpostavljenog Sigismondija i tako je suspendovan iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovo postane laik.

“Želim da mu njegov izbor donese mir i slobodu te da mu ni u kojem slučaju ne predstavlja teret”, kazao je biskup Sigismondi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije