Connect with us

Društvo

MIROSLAV ĆOSOVIĆ: Šešelj da nauči pravu istoriju, istoriograf Sreten Cvetojević objašnjava kako su srpske mladoženje vjekovima Turcima dovodili mladu

Published

on

Juče je Vojislav Šešelj imao svoj klasični srbonacistički nastup, vrijeđao je Cetinjane na TV Happy kod Milomira Marića, takođe posljednih godina dokazanog Srbonaciste.
STANDARDNI SRBONACIZAM VOJISLAVA ŠEŠELJA
Šešelj je plasirao stare srbonacističke kafanske laži, portal Luča je prenio:
Lider Srpske radikalne stranke i redovan gost pomenute televizije, Vojislav Šešelj, kazao je da je veliki broj Cetinjana “napravila italijanska okupaciona sila” za vrijeme Drugog svjetskog rata.  “Bilo je Cetinjanki poprilično koje su se k**vale, a i djecu odgajale poslije, nisam čuo da je neka ubijala”, rekao je Šešelj.” (Nove uvrede sa Hepi TV: Cetinjanke se k**vale s Italijanima, portal Luča, 4. januar 2022)
ŠEŠELJEV ĐED PRODAO “VJERU ZA VEČERU”
Vojislav Šešelj je iz porodice koja je prije 100-tinak godina promijenila konfesiju, što je na jednom mjestu sami Šešelj takoreći objasnio.
Vuk Drašković i SPO su sredinom devedesetih godina prošlog vijeka davali 100.000 njemačkih maraka onome ko pronađe još jednu porodicu Šešelj u Srbiji. Niko se nije javio. U Hrvatskoj Šešelja katolika, tj Hrvata ima bezbroj, to je Vladan Batić svojevremeno pokazivao u Skupštini SR Jugoslavije. Dakle Šešeljeva porodica je otpala od katoličanstva, tj od hrvatstva, prije 100-tinak godina.

Prije 10-tak godina, ili više, pojavio se na nekim prošešeljevskim portalim feljton o njemu. Na portalu Vesti online i sada postoji članak u kom je data izjava Vojislava Šešelja. Ovako je on govorio o svom porijeklu:

Vojislav Šešelj rođen je 11. oktobra 1954. godine u Sarajevu, od oca Nikole i majke Danice, rođene Misita. Porodica Šešelj potiče iz Donje Hercegovine, iz sela Mareva Ljut u Zavali. Godine 1925. zbog malog broja kaluđera manastirsko imanje u Orahovom Dolu podeljeno je na obrađivanje seljacima iz okoline. Jedan od njih bio je i njegov deda Vojislav Šešelj. Godinu dana kasnije tu je rođen njegov otac Nikola. Majka je iz susednog sela Kijevo Do, iz jedne od najstarijih porodica u Popovom Polju.”(Vojislav Šešelj, Vesti online, 9. XI 2014)

Dakle, Šešeljevi su popravoslavčeni kad su počeli da obrađuju manastirsku zemlju, da bi se prehranili prešli su iz katoličanstva u pravoslavlje, a kao što svi znamo, ulazak u Srpsku crkvu u skoro svim slučajevima znači i – posrbljavanje.
Ovo je odličan dokaz kako je Šešeljev predak promijenio “vjeru za večeru”, i sad razumijemo zašto  nema Šešelja u Srbiji sem njegove porodice. Njegova porodica je jedina (ili jedna od rijetkih), porodica Šešelj koja je otpala od rimokatoličanstva.

1 Comment

1 Komentar

  1. Darko ??

    05.01.2022. at 20:15

    Vojvodaaaaa lijepo vam je obijasnio Bogoljub Karić, ali vi svoju bruku ne vidite. Siguran sam da niste zaboravili šta je SRPSKI OPANAK. Ako si i zaboravio, obijasnicu ti ja. Ali ipak posto ti je mozak utopljen u salu mogu da ti pokazem sa tvojom zenom. Nemam bas zeludac za to ali ću se žrtvovat radi tebe svinjče.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije