Connect with us

Društvo

Bar: Muškarac prijeti da će aktivirati eksploziv, uputio poruku čelnicima Vlade

Published

on

Barska policija evakuisala je dio stanara zgrade u ulici Maršala Tita u Baru zbog prijetnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv. On tvrdi da NLB banku drži pod kontrolom i da će to raditi sve dok ona radnicima “Primorke” ne isplati novac.

Muškarac koji se predstavlja kao Edin Begzić zalijepio je na vratima poslovnice banke natpis “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”.

On je prethodno dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilionska šteta.

-Ova banka je ukrala pare od poštenih građana, radnika Primorke još 2010. godine. Vi ste trenutno na vlasti i imate moć. 2010. godine država pravi plan sa NLB bankom da se odobri kredit od 14,4 miliona eura, a da će u okviru toga kredita država reagovati da se isplate plate radnicima Primorke. Mislim da je tada radnicima trebalo da se isplati nepunih 160.000 eura. Od kada su te pare otišle, radnici Primorke nemaju života, zdravlja, živimo kao u zatvoru, gladujemo. Jedino svetlo u našem životu je ono svijetlo kad otvorim frižider – govori on.

Na snimku muškarac poručuje vicepremijeru Dritanu Abazoviću da će snositi poslijedice za haos koji će nastati ukoliko on bude napadnut.

-Poruku želim da uputim Abazoviću, ukoliko vi ili bilo ko u ovoj državi pošalje vojsku, policiju, da napadne radnike, kako biste odbranili ovu lopovsku banku od nas, haos koji nastane vi ćete biti odgovorni. Isto tako ukoliko dozvolite da nas neko napadne i isprovocira haos, kako bi se vama pripisao i trenutnim političarima vi ćete odgovorni za sav haos koji će nastati. Pošto znam da ćete da analizirate svaki dio ovog videa reći ću vam samo jednu rečenicu. Među ovim radnicima su moji otac i majka i ja sam spreman da se i te kako borim za njih i da dam život za njih-, poručio je.

On je u videu demonstrirao način na koji će aktivirati ekploziv, poručujući da nikoga “ne folira”.

Improvizovane eksplozivne naprave

-Sa sobom ću imati, prije svega da zaštitim sebe, masku za lice i vizir, pancir, pištolj sa mecima, molotovljeve koktele, i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač- govori na snimku.

Ulica u kojoj se nalazi NLB banka je blokirana, a pripadnici policije trenutno pregovaraju sa njim.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije