Povežite se sa nama

COVID-19

Austrija uvela zabranu kretanja za nevakcinisane: Domove mogu da napuštaju samo zbog osnovnih aktivnosti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prema ukazu Vlade, nevakcinisanim građanima starijim od 12 godina zabranjuje se da napuštaju domove u narednih deset dana, osim zbog osnovnih aktivnosti kao što su odlazak na posao, u prodavnicu i u šetnju, ili na vakcinaciju

Vlada Austrije je uvela zabranu kretanja za nevakcinisane koja stupa na snagu u ponoć, radi obuzdavanja širenja koronavirusa.

Prema ukazu Vlade, nevakcinisanim građanima starijim od 12 godina zabranjuje se da napuštaju domove u narednih deset dana, osim zbog osnovnih aktivnosti kao što su odlazak na posao, u prodavnicu i u šetnju, ili na vakcinaciju.

Vlasti su se odlučile na taj potez zbog sve većeg broja smrtnih ishoda od posljedica koronavirusa i mogućnosti preopterećenja bolnica.

Kancelar Aleksander Šalenberg rekao je da je vlada donijela odluku o “zaključavanju” nevakcinisanih jer je njen posao da zaštiti ljude.

Zabrana kretanja će pogoditi oko dva od 8,9 miliona Austrijanaca.

Ona se ne odnosi na decu do 12 godina starosti koja za sada ne mogu da budu vakcinisana.

Zabrana kretanja će za sada trajati deset dana, a Vlada je zatražila od policije da provjerava da li su prisutni na javnim mjestima vakcinisani.

U slučaju kršenja novog propisa, nevakcinisani mogu da budu kažnjeni novčano do 1.450 eura.

Austrija, u kojoj je potpuno imunizovano oko 65 odsto stanovništva, ima jednu od najnižih stopa vakcinacije u Zapadnoj Evropi, a prethodnih nedjelja je došlo do skoka broja novih infekcija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije