Connect with us

COVID-19

CAREVIĆ: Tražićemo ublažavanje mjera za Budvu

Published

on

Carević (FOTO: Borba)

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je “Vijestima” da će opštinski Tim za zaštitu i spasavanje, kojim on predsjedava, zatražiti od Ministarstva zdravlja da počne postepeno otključavanje Budve.

Nakon punih mjesec, koliko su na snazi rigorozne mjere protiv širenja koronavirusa, tokom kojih je Budva bila potpuno zaključana, Carević kaže da je sada bolja epidemiološka situacija o čemu govore podaci o broju zaraženih koji je praktično tri puta manji nego prije 20 dana.

“Činjenice govore da su ove mjere dale rezultat i radujemo se tome. Lično smatram da sada treba ući u fazu ublažavanja tih mjera, to ćemo predložiti. Naravno, cilj svih nas je da se suzbije pandemija. Predložićemo da se dozvoli rad zanatskih i ugostiteljskih djelatnosti, gdje je mali broj zaposlenih. Svakako da ćemo pratiti situaciju. Kako smo tražili da se uvedu ovako rigorozne mjere, naravno, shvatajući ekonomsku situaciju, tražićemo ublažavanje mjera”, kazao je Carević.

Zamoljen da odgovori da li je odlaskom na sahranu episkopa Atanasija u Trebinju, poslao poruku o nepoštovanju epidemioloških mjera, Carević je kazao da su saradnici i on ispoštovali sve epidemiološke mjere koje važe u zemlji u kojoj su bili.

“Ispoštovali smo i epidemiološke mjere i pravila diplomatije koja važe. Odlazak na sahranu je bila, ako mogu reći, za nas vjerujeće ljude obaveza. Umro je naš episkop Atanasije i mi smo imali ljudsku, moralnu obavezu da odemo na sahranu, poštujući mjere”, kazao je Carević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije