Povežite se sa nama

COVID-19

VIJESTI: Građane vraćaju sa punktova, ministarka tvrdi da je počela revakcinacija AstraZenekom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Više građano kontaktiralo je redakciju “Vijesti” tvrdeći da su vraćani sa vakcinalnog punkta, između ostalih, i SC “Morača” uz obrazloženje da “nema AstraZeneka vakcina”

Revakcinacija građana vakcinom AstraZeneka počinje danas i svi oni koji su primili prvu dozu mogu da se jave u terminu koji je dodijeljen.

To je danas, odgovarajući na pitanja poslanice SDP Draginje Vuksanović, kazala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je rekla da će naredni kontigent preko Covax mehanizma, prema informacijama koje su dobili, da stigne u poslednjoj sedmici aprila ili prvoj sedmici maja i da će vakcina sigurno stići u Crnu Goru.

Više građano kontaktiralo je redakciju “Vijesti” tvrdeći da su vraćani sa vakcinalnog punkta, između ostalih, i SC “Morača” uz obrazloženje da “nema AstraZeneka vakcina”.

Ogorčeni su, kako tvrde, jer ih niko nije kontaktirao i kazao im da ne dolaze na revakcinaciju jer vakcina nema

Iz Instituta za javno zdravlje juče su saopštili da davanje druge doze vakcine AstraZeneka počinje danas tvrdeći da raspolažu dovoljnim količinama vakcine britansko-švedskog proizvođača.

Kazali su i da vakcinacija drugom dozom može da počne prema redosljedu kojim je ranije zakazana, te da građani, bez zakazivanja i najave, drugu dozu mogu da prime bilo kada u intervalu četiri do 12 sedmica od primanja prve doze.

Kazali su i da je najavljeno da će nove količine stići krajem aprila. Nisu, međutim, naveli i da li imaju potvrdu da će ta najava biti ispoštovana.

Do prošlog petka, od 24.000 doze vakcine Astra Zeneka koje su u prvom kontingentu stigle u Crnu Goru, prvom dozom imunizovano je 17.647 građana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Dragan
Dragan
30.04.2021. 07:51

Od Sportskog centra sre udaljeni 400 m i pošaljite novinara da provjeri na licu mjesta.

Sponzor

Najčitanije