Connect with us

COVID-19

KINA TVRDI DA VIRUS NIJE KRENUO IZ VUHANA

Published

on

Foto: gettyimages.com

Kineski državni list People’s Daily tvrdi, pozivajući se na izjave kineskih stručnjaka, da virus SARS-CoV-2 nije potekao iz Wuhana, grada u pokrajini Hubei u kojem je prvo detektiran.

Svi dostupni dokazi sugeriraju da virus koji je dosad zarazio više od 59 milijuna u 190 zemalja nije krenuo iz Wuhana, tvrde kineski stručnjaci koje je citirao People’s Daily.

“Virus je prvi put detektiran u Wuhanu, ali nije otamo potekao”, rekao je na 19. studenog na akademskoj online konferenciji Zeng Guang, bivši glavni epidemiolog kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), piše list.

Glavni epidemiolog kaže da je virus mogao stići preko zamrznute hrane

Wu Zunyou, glavni epidemiolog kineskog CDC-a, nedavno je iznio istu ocjenu, ustvrdivši da je patogen stigao u Kinu putem zamrznutih morskih plodova ili mesa odnosno njihovog pakiranja, objavio je South China Morning Post.

Prema talijanskoj studiji koja je objavljena ranije, antitijela koja su specifična za SARS-CoV-2, nađena su u uzorcima krvi koji su uzimani od rujna 2019. do ožujka 2020., navodi People’s Daily.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije