Povežite se sa nama

COVID-19

KONTROLA POŠTOVANJA MJERA: “Velvet” zapečaćen, 18 krivičnih prijava za ugostiteljske objekte

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Krivične prijave podnijete zbog nepoštovanja odluke o posjedovanju kovid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat, nepostojanje lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance i boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog

Uprava za inspekcijske poslove je, tokom kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici i Nikšiću, u petak i subotu veče, podnijela 18 krivičnih prijava, a jedan objekat u glavnom gradu je zapečaćen.

Kontrole su obavljene uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije.

“Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 99 ugostiteljskih objekata (petak veče 60, subota veče 39), a utrvrđeno 26 nepravilnosti, od čega 18 krivičnih prijava (petak veče 7, subota veče 11). Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat, nepostojanje lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance i boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog”, saopšteno je iz Uprave.

U Podgorici je podnijeto 12 krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica u objektima: “Welder pub”, “Štrudla”, “Plan B”, “Đedovina”, “Munchen 2”, “Munich Pub 3”, “Marienplatz”, “Crazy Clock”, “Vanilla” “Biro”, “Dobri stari WWW”, “Tu Cafe”.

U Nikšiću je podnijeto šest krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica u objektima: “MY Hotel”, “Godimento”, “Prestige”, “Štek”, “Tatami”, “Ski Bar Krupac”.

Za podgorički kafe bar i disko klub “Velvet” je, zbog neposjedovanja odobrenja za rad donijeto rješenje o zabrani rada pečaćenjem objekta.

“Zbog rada bez odobrenja (4) i zbog toga što zaposleni nisu nosili maske (5) izdato je 8 prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 9.400 eura, dok je izdat 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izdat je 1 prekršajni nalog u iznosu od 150 eura i podnijeta su 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, dodaje se u saopštenju.

Vlasnik dva svadbena salona u Nikšiću (“Knjaz” i “Exclusive centar”) je priveden zbog organizovanja svadbi, uprkos zabrani svadbenih okupljanja.

Uprava za inspekcijske poslove je apelovala na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, jer će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu.

Uputili su zahvalnost Upravi policije i Komunalnoj policiji na pruženoj asistenciji prilikom sprovedenih kontrola za vikend.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije