Connect with us

COVID-19

OČEKUJE SE VEĆI ODZIV: Postavljeni punktovi za vakcinaciju u BP

Published

on

Sa organizovanom kampanjom i postavljanjem punktova za masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa bjelopoljski Dom zdravlja očekuje još veći odziv građana na imunizaciju. Sa dozama koje će uskoro biti dopremljene građani će moći da prime cjepivo na punktu u Gimnaziji koji je u potpunosti opremljen, dok će drugi koji pokriva područje za oko 15 hiljada stanovnika takođe biti u funkciji ovih dana.

Nauka stoji iza tvrdnji da će vakcinacija odigrati veliku ulogu u borbi protiv infekcije. Kako bi se nakon gotovo 15 mjeseci što prije vratili u normalan život neophodno je da imunizacija napreduje. Zato će Dom zdravlja formirati i mobilne timove za rad na terenu.

Za sada se vakcinacija u Bijelom Polju odvija bez gužvi. Građani koji su preko kol centra zakazali termin poštuju pozive i dolaze da prime cjepivo. Trenutno je oko 4 hiljade 500 prijavljenih bjelopoljaca. “Sputnjik V” i “Sinofarm” vakcinu i revakcinu primilo je preko 900 ljudi. U toku je imunizacija AstraZeneka dozama.

Za građane Bijelog Polja punktovi za masovnu vakcinaciju biće u funkciji po prijemu novih doza. Cilj je bio da se formiraju u djelovima grada u kojima građani žive ili im je blizu mjesta stanovanja. Kompletna infrastruktura je spremna. Na građanima je da budu solidarni, da završe imunizaciju kako bi se sačuvali od infekcije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije