Connect with us

COVID-19

PODGORICA: Biznismen Ranko Sekulović prisustvovao sastanku Abazovića i Boljevića

Published

on

Sudeći prema fotografijama sa prekjučerašnjeg sastanka potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića sa prof. dr Sergejem Boljevićem, koji koordinira procesom nabavke ruske vakcine protiv korona virusa „Sputnjik V“, već je odlučeno kome će pripasti ovaj unosan biznis, s obzirom na to da je u delegaciji bio i crnogorski biznismen Ranko Sekulović.

U saopštenju sa tog sastanka Sekulović se ne pominje, ali je on na svim fotografijama pored dr Boljevića, tako da proizilazi logičan zaključak da je on dobio posao uvoza ruskih vakcina.

S obzirom na to da Sekulović nije ljekar po struci i da je jedini njegov dodir sa medicinom, prema raspoloživim podacima, zajednički biznis sa crnogorskim biznismenom Vukićem Raspopovićem – osnovali su Privatnu zdravstvenu ustanovu „Cenex Medical“ – specijalistička ambulanta za opštu hirurgiju sa operacionom salom za ambulantne intervencije i ginekološko-akušersku dijagnostiku, vršenje prekida trudnoće stare do 10 sedmica, vjerovatno će preko njega biti organizovan uvoz ruskih vakcina, jer on ima i firme koje su registrovane za poslove uvoza i izvoza.

Sekulović ima vlasnički udio u firmi „Med Cenex“, registrovanoj kao društvo za proizvodnju, promet roba i usluga, export-import d. o. o.

Prema podacima do kojih je Pobjeda došla vlasnik je i kompanije „Convivia Developments“ d.o.o, kao i Društva za organizovanje muzičkih festivala, produkciju ploča, izdavačku djelatnosat „Music festival“ d.o.o, te firme „Company Cenex“ d.o.o. – za proizvodnju, promet i usluge, eksport-import. Osnivač je i firme „Ned Estate“, kao i kompanija „Adriatik aperatments“ i „Crna Gora gradnja“, koja je u stečaju od 22. jula 2011. godine.

Ranko Sekulović, zajedno sa Raspopovićem, bio je angažovan i u organizaciji regionalnog spektakla – koncerta „Rolingstonsa“, u julu 2007. godine u Budvi.

Prema informacijama Pobjede, Sekulović je 2018. bio „pod nadzorom“ Poreske uprave zbog sumnje u moguće poreske malverzacije.

Abazović se sastao sa Boljevićem u srijedu, 24. marta, a u saopštenju je navedeno da je razgovarao sa članom pregovaračkog tima za vakcine iz Rusije dr Sergejem Boljevićem.

Istaknuto je da je Abazović, u ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime, zahvalio dr Boljeviću na nemjerljivom doprinosu koji daje u borbi države sa pandemijom virusa kovid-19 i procesom nabavke vakcina.

Boljević je, kako su saopštili, upoznao potpredsjednika Vlade sa detaljima u procesu nabavke vakcina. Rekao je da je od dogovorenih 50.000 doza vakcine ,,Sputnjik V“ u Crnu Goru stiglo 10.000.

– Takođe, on je u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade kazao da će tokom proljeća u Crnu Goru stići 200.000 doza vakcina – saopšteno je u srijedu iz Abazovićevog kabineta, bez informacija ko je uključen u proces kupovine ruskih vakcina, po kojoj cijeni i u kojem svojstvu je u delegaciji bio biznismen Ranko Sekulović.

Bosansko-hercegovačka vlada nedavno je saopštila da su od kompanija preko kojih su ugovarali trgovinu vakcina „Sputnjik V“ dobili cijenu za dvije doze – 17 eura.

Prof. dr Sergej Boljević od rane mladosti živi u Rusiji, a šef je katedre patologije čovjeka na Univerzitetu Sečenov u Moskvi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije