Connect with us

Društvo

Abazović: Zloupotrebe bivšeg menadžmenta ANB uticale na psihičko stanje Luke Bulatovića

Published

on

Odgovarajući na pitanje nakon sjednice Odbora za bezbjednost da li su ih snimci uvjerili da je Bulatović izvršio samoubistvo, ili je pak moguće da je na njega vršen pritisak, kazao je da nije medicinski stručnjak da ocjenjuje je li na Bulatovića vršen pritisak da izvrši samoubistvo

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da su zloupotrebe bivšeg menadžmenta Agencije za nacionalnu bezbjednost uticale na psihičko stanje bivšeg tajnog agenta Luke Bulatovića.

Odgovarajući na pitanje nakon sjednice Odbora za bezbjednost da li su ih snimci uvjerili da je Bulatović izvršio samoubistvo, ili je pak moguće da je na njega vršen pritisak, kazao je da nije medicinski stručnjak da ocjenjuje je li na Bulatovića vršen pritisak da izvrši samoubistvo.

Kazao je i da je Bulatovića “pritiskala atmosfera”, poručivši da treba da se stvara atmosfera koja će biti sigurna za ljude koji žele da otkrivaju nepočinstva.

“Nisam siguran da je on razotkrio zloupotrebu”, rekao je Abazović govoreći o prisluškivanju kabineta glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Abazović je dodao da sigurno postoji odgovornost bivšeg direktora ANB-a Dejana Peruničića u tom slučaju, ali da ga nijesu uvjerili da je on i nalogodavac tog posla.

“Kao da to od njega nije traženo, nego je iz nekog hira odlučio da prisluškuje”, rekao je on.

Abazović je ocijenio da je situacija u državi bezbjedna i redovna.

“Desile su se neke stvari koje su opšte poznate, a najviše ovo poslednje vezano za vjerovatno samoubistvo, iako se čeka nalaz vještaka, bivšeg visokog funkcionera ANB-a . Razgovarali smo vrlo otvoreno, znate da ove sjednice dugo traju, ima mnogo pitanja, potpitanja, dilema i u svakom slučaju mislim da sa svih ovih svjednica svi nekako izlazimo mudriji, zato što možda postoji veliki naboj oko nekih stvari, pa kada ljudi podijele informaciju onda shvate da zaista nema toliko razloga za nesuglasice”, rekao je on.

Potpredsjednik Vlade rekao je i da su se obavezali da će raditi protiv zloupotreba bivšeg sistema, pa i u sektoru bezbjednosti, kao i da je već javno pohvalio rad ANB-a, u dva slučaja “koja su glavni” – slučaj prisluškivanja vjerskih poglavara, političara i novinara, i drugo prosliškivanje glavnog specijalnog tužioca.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije