Connect with us

Društvo

BATOVA MALVERZACIONA MAGIJA: Upisao u katastar štale na zemljištu koje je oteo od države!

Published

on

Carević je u katastar uknjižio, odnosno upisao u list nepokretnosti 15 štala koje je izgradio u sklopu farme na Krimovici i to sve dok oko ove lokacije Tužilaštvo u Kotoru vodi postupak! Ukupna površina upisanih objekata je 4.500 metara kvadratnih!

Trenutno najpoznatiji bagerista u Crnoj Gori, koji na silu obavlja funkciju predsjednika opštine Budva Marko Bato Carević, toliko se izvještio u koruptivnim radnjama da mu se slobodno može dodijeliti titula malverzacionog čarobnjaka.

Poduhvat koji je uspio da izvrši na Krimovici, gdje je kršeći, ne samo sve važeće pravne propise i zakone, već i načela ljudskosti, zauzeo 45 hektara državnog zemljišta, ravan je korupcionaškom čudu!

Carević je u katastar uknjižio, odnosno upisao u list nepokretnosti 15 štala koje je izgradio u sklopu farme na Krimovici i to sve dok oko ove lokacije Tužilaštvo u Kotoru vodi postupak! Ukupna površina upisanih objekata je 4.500 metara kvadratnih!

”Dok tužilaštvo u Kotoru izviđa ilegalnu gradnju i uzurpaciju ogromne površine državnog zemljišta na Krimovici, Carević upisuje objekte u list nepokretnosti. Njegov brat Nebojša je dao izjave o građenju – da su svojim sredstvima gradili na tuđem zemljištu i to je u suštini elaborat na osnovu kojeg je objekte uknjižio u  list nepokretnosti”, rekao je dobro upućen izvor portala Aktuelno.

U listu nepokretnosti u koji je istraživački tim portala Aktuelno imao uvid jasno se navodi da su štale, odnosno poljoprivredni objekti upisani kao ”prizemne zgrade”, ”prizemlje” i ”prizemlje sa prvim spratom”.

ČUDO: Uzurpirao zemljište, ali legalizovao objekte!

Ovo je samo još jedan dokaz nezajažljivosti samoproklamovanog cara korupcije kojem obraz ne smeta da knjiži dok tužliastvo izviđa više od godinu i po dana. Takođe treba primijetiti da je Careviću opet u pomoć pritekao neko iz katastra, a da li ga je korumpirao, biće tema nekog od narednih tekstova.

Pomoć iz katastra i dug Morskom dobru

Portal Aktuleno već je pisao da su Carevići, u dobro uhodanim ilegalnim uzurpatorskim poduhvatima imali svesrdnu pomoć ljudi iz državnih institucija, prije svega Uprave za nekretinine i kotorskog katastra, kada je u pitanju uzurpirana plaža Ploče.

Marko Bato Carević: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Takođe smo pisali da je Morsko dobro utvrdilo da Carević ne postupa po ugovoru i da nije izmirio naknade za korišćenje morskog dobra – plaže Ploče za šest godina u iznosu od oko 60.000 eura.

Nedavno smo saznali da je prema navodima Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Carević prekršio Zakon o sprječavanju korupcije jer je istovremeno bio na čelu Opštine i ”Carinvesta”.

Kako braći Carević malverzacije polaze za rukom i ko im omogućava da ovako eksplicitno kršenje zakona i propisa ostane nekažnjeno, pitanje je koje postavljamo već gotovo dvije godine. Međutim, odgovor od nadležnih institucija nijesmo dobili.

Car afera

Za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju se tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”. Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva predsjednika opštine Budva.

Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer, po svemu sudeći, tužilaštvo i ostale nadležne institucije nikako ne žele da se bave svojim poslom i učine nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno se gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije