Connect with us

Društvo

EPILOG: Dokumentacija o respiratorima u SDT-u

Published

on

Dokumentacija koja se tiče nabavke respiratora, a koja je pronađena u Ministarstvu zdravlja i Kliničkom centru Crne Gore, predata je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), saznaju “Vijesti”.

SDT utvrđuje da li je tokom kupovine 31 respiratora u martu prošle godine neko od tada nadležnih počinio krivično djelo.

Među dokumentima dostavljeni su i računi za respiratore isporučeni tadašnjem Nacionalnom koordinacionom tijelu, koje su potpisali bivši direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković i bivši šef kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović.

Njihovi potpisi su na računu od 23. marta 2020. godine, koji je firma “Urion” ispostavila NKT-u, a koji se odnosi na nabavku tri respiratora, za što je ukupno plaćeno 56.407,45 eura.

Prema tim dokumentima, njih dvojica su svoj potpis stavili i na račun u iznosu od 217.013,43 eura, koji je firma “Glosarij” ispostavila NKT-u nekoliko dana kasnije, odnodno 1. aprila. Taj račun odnosi se na nabavku 11 respiratora, od kojih je po pet bilo za KCCG i nikšićku Opštu bolnicu, a jedan za bolnicu u Beranama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije