Connect with us

Društvo

KCCG O SMJENI RATKOVIĆEVE: Nema prostora za revanšizam

Published

on

Iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) saopštili su da u smjeni doktorice Marine Ratković nema mjesta priči o revanšizmu. Oni su reagovali povodom ponovljenih objava u medijima i komentara pojedinih političara u vezi sa smjenom Ratkovićeve.

“Prof. dr Ratković, nakon sticanja prava na penziju, produžen je Ugovor o radu na osnovu posebne saglasnosti Ministarstva zdravlja u skladu Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Dakle, iz navedenog jasno je da u konkretnom slučaju nema prostora, kako se ustvrdilo, o revanšizmu, već naprotiv, sa posebnim pietetom smo se odnosili prema stručnim i profesionalnim kvalitetima prof. dr Ratković i njenom doprinosu na polju zdravstva”, naveli su iz KCCG.

Oni su dodali da su se, prilikom razmatranja da Ratković bude imenovana za direktoricu Klinike za nefrologiju, obratili Ministarstvu zdravlja radi tumačenja da li zaposleni koji ima 67 godina starosti i saglasnost da nastavi sa radom u skladu sa navedenim članom, može biti imenovan za neko od mjesta direktora klinika.

“Imajući u vidu da smo od Ministarstva zdravlja dobili odgovor da se navedeni izuzetak koristi radi obezbjeđenja dovoljnog kadra za liječenje pacijenata, a ne rukovodioca, to nijesmo u mogućnosti rasporediti istu na poziciju direktora klinike, ali će i dalje nastaviti svoj profesionalni angažman u našoj ustanovi na veliko zadovoljstvo i pacijenata i zaposlenih. Takođe napominjemo da se više nećemo baviti temama koje imaju političku konataciju, jer je KCCG ustanova koja pruža zdravstenu zaštitu građana, u kojoj za politiku nema i ne smije biti mjesta”, saopštili su iz KCCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije