Connect with us

Društvo

NEDOSTOJNI Joanikije i Kneževići: Zašto Crkva Srbije ćuti o morbidnom ubistvu?

Published

on

Juče uhapšeni Mitar Knežević i Stojan Albijanić bili su DOSTOJNI odnosno AKSIOS, kada je trebalo podržavati litije i odbranu ničim ugroženih svetinja u Crnoj Gori. Prema nezvaničnim infromacijama, njih dvojica su kroz aktivizam i nekakva “bratstva”  bliska Crkvi Srbije bili prilično bitne karike u litijaško-političkoj priči

Cijela Crna Gora i Region zaprepašćeni su događajem od srijede kada je u devet sati ujutro u samom centru Nikšića na brutalan način ubijen Ljubiša Mrdak (50) radnik obezbjeđenja koji je pokušao da spriječi pljačku oko 400.000 eura novca iza zgrade Pošte Crne Gore.

Do oružane pljačke došlo je kada su naoružani napadači presreli vozilo. Napadači su pucali u Mrdaka, dok su ostale radnike poprskali sprejom.

U dosadašnjoj akciji uhapšen je u Bileći Stojan Albijanić. Popodne u Igalu uhapšen je i drugi osumnjičeni da je učestvovao u pljački i ubistvu, Nikšićanin Mitar Knežević. Navodno je Policija na tragu privođenja još dvije osobe, jedne iz Nikšića i druge iz BIH!

Javnost je uglavnom pohvalila akciju Policije, ali je u većoj mjeri šokirana činjenicom da je uhapšeni Mitar Knežević, brat Ostoje Knežević, sveštenika Crkve Srbije u Crnoj Gori koji je nedavno postavljen za cetinjskog paroha. Ostoja Knežević je desna ruka Joanikija Mićovića mitropolita SPC u Crnoj Gori! Ostoja Knežević je i formalno osoba od najvećeg povjerenja Joanikija! To kažu svi bliski SPC, a njegov brat uhapšeni Mitar je bio, kako su pisali mediji, logistika za ustoličenje Joanikija!

Mitar Knežević se pominjao uoči ustoličenja Joanikija na Cetinju, da je tada uz podršku predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića i logistiku pojedinih sveštenika Crkve Srbije, zajedno sa grupom bezbjednosno interesantnih osoba učestvovao u okupljanjima pripremajući se da bude dio grupe koja bi na Cetinju 4. i 5. septembra služila kao ,,kordon zaštite“.

Nakon svega, juče je nastao potpuni muk oko hapšenja Kneževića! Zaćutala je SPC!? Nejasno je da nakon svega Joanikije i Ostoja Knežević nijesu napisali makar riječ izvinjenja građanima upravo zbog svih veza sa kriminalnim grupama. Zbog toga, oni su danas i za mnoge njihove sljedbenike jednostavno NEDOSTOJNI! 

Zaćutali su juče  iako su se dan ranije porukama o smrti Mrdaka oglasili premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević i drugi proruski i prosrpski političari u Crnoj Gori. Tako je Mrdak prekjuče za političke potrebe bio “brat po Hristu”! NEDOSTOJNI!

Mitar Knežević i Stojan Albijanić DOSTOJNI kada je trebalo ići na litije

Sa druge strane, juče uhapšeni Mitar Knežević i Stojan Albijanić bili su DOSTOJNI odnosno AKSIOS, kada je trebalo podržavati litije i odbranu ničim ugroženih svetinja u Crnoj Gori. Prema nezvaničnim infromacijama, njih dvojica su kroz aktivizam i nekakva “bratstva”  bliska Crkvi Srbije bili prilično bitne karike u litijaško-političkoj priči!

Albijanić je član organizacije Srpska čast i često je bio u Nikšiću. On nije bio poznat po izvršenjima krivičnih djela, navode mediji.

Albijanić i Dodik

 

Albijanić

Višestruki povratnik

Knežević je, kako su to regionalni mediji zabilježili, dva puta je hapšen u Bosni i Hercegovini. Prvi put još 2010. godine, kada je skupa sa bosansko-hercegovačkim policajcem Nebojšom Novićem iz Kotor Varoši i osuđenikom na dopustu iz Doboja Vanjom Panićem uhapšen nedaleko od graničnog prelaza Deleuša u BiH. Sva trojica su osumnjičena da su opljačkali poslovnicu Prve banke i odnijeli 27.500 eura.

Šest godina kasnije, ime Kneževića se pominje kao uhapšenog pljačkaša benzinske pumpe ,,Nastro“ u naselju Srpske toplice u Banjaluci. Nakon što je uzeo neznatnu količinu novca iz kase (446 konvertibilnih maraka – oko 223 eura) Knežević je u bijegu sletio autom sa ceste. U tužilaštvu je priznao djelo i ,,izrazio kajanje“.

 

2 Comments

2 Komentara

  1. Zekovic Bobo

    22.10.2021. at 10:33

    Joanikije Micovic i Ostoja Knezevic nijesu samo nedostojni, i tom kvalifikacijom nepodlozni ,kao crkveni cinovnici, zakonima drzave Crne Gore. Joanikije Micovic i Ostoja Knezevic moraju biti odmah procesuirani od strane SDT kao organizatori i finansijeri teroristicko-kriminalnih gropa u cilju unistavanja drzave Crne Gore i Crnogoraca a zbog okupatorskih i pljackaskih ciljeva njima nadredjene, okupatorske drzave Srbije. Paznji SDT ne smiju promaci Zdravko Krivokapic, Dritan Abazovid, vojvoda Mandic, Nebojsa Medojevic, Milan Knezevic, vd ANB Vuksic,ministar policije Sekulovic,ministar Spajic, ministarka Bratic, ministar Milatovic,Carevic od Budve, Katic od Hercegnovog, Komnenovic od Tivta, koji su kao politicko krilo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori stvotrili ambijent i uslove za nesmetano djelovane paravojnih teroristicko-kriminalnih grupa ciji su nalogodavci iz politickog miljea srpskog sveta diktatora Aleksandra Vucica. Crna Gora je u smrtnoj opasnosti. Crna Gora je preplavljena teroristicko-kriminalnim grupama sa ciljem njenog nadilnog unistenja, jer politickim putem Srbija to nece uspjeti dok je Crnogorskih patriota.

  2. smilja

    23.10.2021. at 14:59

    Knežević i Albijanić pokazuju da biti vjernik SPC ne smeta da budeš kriminalac, sve uz amin i oprost popova SPC. Uzor im je onaj ubica zvani Maca. Ovakvih kneževića i albijanića puna je SPC, a to se moglo najbolje vidjeti na litijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije