Connect with us

Društvo

PROTEST PROTIV MINISTARKE ZDRAVLJA: Podnijeta krivična prijava protiv Jelene Borovinić Bojović

Published

on

Foto: M.Raković (Portal Luča)

Grupa građana podnijela je danas krivičnu prijavu protiv ministarke zdravlja Jelene Bojović Borovinić zbog katastrofalnih rezultata u sektoru zdravstva.

Krivičnu prijavu su podnijele Ivana Pajović, Svetlana Pajović i Aleksandra Radoman Kovačević.

“Građani su podnijeli prijavu zbog nevršenja službene dužnosti drugima nanijela štetu i teže povrijedila prava drugih. Kojima su usljed toga preminuli članovi porodice od Covida -19 ili su teško narušenog zdravlja”, navedeno je na protestu.

Građani su podnijeli prijavu zbog toga što je ministarka zdravlja “kršila zakone i druge propise, propuštanjem nužnog nadzora, nesavjesno postupala iako je bila svjesna da usljed njenog nečinjenja mogu biti teško ugrožena prava ljudi”.

Okupljanje građana je počelo oko 14 h na Rimskom trgu u Podgorici i oni su u transparentima zatražili i ostavku ministarke zdravlja.

“Nemarnost ubija”, navedeno je na jednom transparentu na albanskom jeziku. Građani su poštovali sve mjere Instituta za javno zdravlje.

Na transparentima je zatražena ostavka zbog katastrofalnih rezultata u sektoru zdravstva, zbog 515 mrtvih, zbog odbijanja donacije vakcina i zbog nerada.

Podsjetimo, ista grupa građana pokrenula je, krajem januara, peticiju za smjenu ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, uz obrazloženje da nisu zadovoljni načinom na koji se bori za javno zdravlje.

„Tražimo hitnu ostavku ministarke zdravlja zbog nebrige i ugrožavanja javnog zdravlja građana Crne Gore, u trenutku kada pandemija korona virusa svakoga dana odnosi živote“, navodi se u peticiji.

U peticiji se dodaje da potpisnici očekuju da se Borovinić Bojović povuče i da resor koji vodi prepusti nekom savjesnom i posvećenom, koji će umjesto političkih kalkulacija i proizvoljnih obećanja predano voditi računa o hitnoj nabavci vakcina, brzom prihvatanju lako provjerljivih i ponuđenih donacija i organizaciji masovne i ubrzane vakcinacije protiv koronavirusa.

Skup je održan u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi.

1 Comment

1 Komentar

 1. SRBENDA_BERANE

  19.02.2021. at 16:40

  SVAKA VAM CAST DJEVOJKE!!!
  JA KAO SRBIN IZ CRNE GORE, BERANAC, STIDIM SE OVE NAZOVI NASE MINISTARKE!!!
  NJENIM NESAVJESNIM DJELOVANJEM, UMRLO JE TOLIKO LJUDI!!
  STIDIM SE I KOMPLETNE LAZNE PRO-SRBSKE VLADE, JER SU IZDAJNICI SRBSTVA, KOSOVA I VELIKE SRBIJE!!

  ZIVELA VELIKA SRBIJA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije