Connect with us

Vijesti

APSURDNO: Direktorica Poreske uprave Milena Petričević pred smjenom samo par dana nakon imenovanja!?

Published

on

Dio Vlade došao je do saznanja da su bliski srodnici Milene Petričević privođeni zbog utaje poreza i to u više predmeta! Za tu okolnost se saznalo prilično kasno i dio ministara insistira da se Petričević razriješi sa te dužnosti, jer je kranje problematično da na čelu Poreske uprave bude osoba sa takvom hipotekom

Vlada Crne Gore je u četvrtak smijenila v.d. direktora Poreske uprave Aleksandra Damjanovića, a na njegovo mjesto imenovala Milenu Petričević, nekadašnju asistentkinju propalog biznismena osumnjičenog za kriminalne radnje Duška Kneževića.

Smjena Damjanovića naišla je na oštru reakciju dijela vladajuće koalicije, koji su osudili takav potez Vlade Zdravka Krivokapića i resornog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

SNP kojem je nekada pripadao Damjanović najavio je oštru reakciju ukoliko se slična situacija ponovi, ali je ta reakcija znatno blaža od one koja je bila prvobitno planirana. Navodno se u međuvremenu našlo novo rješenje za Damjanovića, o čemu ćemo pisati narednih dana.

O smjeni Damjanovića ništa nije znao da saopšti ni ministar ekonomoskog razvoja Jakov Milatović koji u javnom nastupu nije uspio da se sjeti obrazloženja za smjenu, iako je glasao da se smijeni direktor Poreske uprave.

Nova, a uskoro već i bivša direktorica?

A nova direktorica Poreske uprave Milena Petričević, prema dostupnim informacijama, mogla bi da bude jako kratko na toj poziciji. Čak nevjerovatno kratko.

Kako nam je saopštio izvor iz Vlade, za sada se govori da će Petričević na narednoj sjednici biti razriješena dužnosti.

-Dio Vlade došao je do saznanja da su bliski srodnici Milene Petričević privođeni zbog utaje poreza i to u više predmeta! Za tu okolnost se saznalo prilično kasno i dio ministara insistira da se Petričević razriješi sa te dužnosti, jer je kranje problematično da na čelu Poreske uprave bude osoba sa takvom hipotekom. Na smjeni insistira već pet ministara – navodi naš sagovornik.

Izvor portala Aktuelno dodaje da, ipak, sve treba uzeti i sa oprezom jer se pojedine odluke Vlade promijene nekoliko puta dok se konačno ne donesu.

-Kao i u slučaju Brđanina čija smjena je bila već proglašena pa se od toga odustalo u posljednji tren. Sada nije ista situacija, ali članovi Vlade koji su bili odsutni sa sjednice insistiraju na promjeni direktorice Poreske uprave – zaključuje naš izvor.

Ukoliko bi Vlada smijenila Petričević ona bi nakon direktorice Rade Višnjić iz Bara bila jedina funkcionerka koja nije izdržala duže od sedam dana na funkciji koja joj je povjerena.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije