Connect with us

Vijesti

BEČIĆ: Rekonstrukcijom osnažiti Vladu i krenuti u reformske procese

Published

on

“Manjinske partije treba da budu dio svake Vlade. To je dobro za jačanje građanskog habitusa. Kakav će biti njihov odgovor, to je na njima”, kazao je Bečić

Predsjednik Skupštine i lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, kazao je da je potrebna rekonstrukcija Vlade da bi je osnažili i krenuli u reformske procese.

Bečić je, odgovarajući na pitanja tokom posjete podgoričkoj Osnovnoj školi “Sutjeska”, kazao da su pitanja koja se tiču resora dio dijaloga političkih subjekata s predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, te istakao da nisu ulazili u te vrste dogovora.

Podsjetio je da “od prvog dana” želi predstavnike manjinskih naroda u Vladi.

“Manjinske partije treba da budu dio svake Vlade. To je dobro za jačanje građanskog habitusa. Kakav će biti njihov odgovor, to je na njima”, kazao je Bečić.

Rekao je kako očekuje da Građanski pokret URA bude u Vladi.

“Treba da nastavimo zajednički da radimo. Nije dobro izlaziti iz granica političkih razlika, kao što se to desilo juče. Iznađen sam reakcijama nakon saopštenja Demokratskog fronta i Demokrata”, kazao je Bečić.

“Kad je DF odustao od rušenja Krivokapića i Vlade, imamo napade od jednog subjekta. Nije mi jasno zašto nervoza, uvrede i primitivizam. Jedino mogu da logiciram da nekome nije bio cilj da DF odustane od rušenja Vlade i Krivokapića. Hoću da vjerujem da svi želimo stabilnost”, dodao je.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije