Connect with us

Vijesti

Bojanić usvaja Damjanovića: Nudi mu funkciju u Monteputu!?

Published

on

Za sada najizglednije je da Damjanović preuzme čelnu funkciju u Monteputu, kompaniji koja bi trebalo da upravlja i prvom dionicom autoputa, a koja već kontroliše tunel Sozina. Riječ je o državnom preduzeću koje ostvaruje milionske prihode

Smijenjeni direktor Poreske uprave Aleksandar Damjanović neće dugo biti bez funkcije.

Kako portal Aktuelno saznaje od izvora iz Vlade, brigu o narednoj funkciji Damjanovića preuzeo je ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Za sada najizglednije je da Damjanović preuzme čelnu funkciju u Monteputu, kompaniji koja bi trebalo da upravlja i prvom dionicom autoputa, a koja već kontroliše tunel Sozina. Riječ je o državnom preduzeću koje ostvaruje milionske prihode.

Odlični odnosi Damjanovića i Bojanića traju već više od deceniju.

A njihova saradnja posebno je poznata tokom kandidature Bojanića za predsjednika Crne Gore, kada je Damjanović bio njegov najbliži saradnik. Ovo prijateljstvo datira još prije 15 godina kada su jedno vrijeme bili vrlo bliski sa osumnjičenim biznismenom Duškom Kneževićem.

Podsjetimo, Damjanović je smijenjen odlukom Vlade prošle sedmice što je izazvalo reakciju dijela vladajuće koalicije. SNP je prvo bio razočaran, ali su reakciju ublažili nakon što su dobili informaciju da se za Damjanovića sprema nova pozicija.

S obzirom na činjenicu da bi izbor Damjanovića u Monteput trebalo da izglasa Vlada, nije jasno kako će sada ministri koji su bili protiv toga da ostane u Poreskoj upravi sada glasati za novu poziciju.

No, kad je aktuelna Vlada u pitanju – zar bi trebalo još nešto da čudi?

3 Comments

3 Komentara

 1. Vanja

  26.10.2021. at 16:16

  Drugovi iz šticunga

 2. Vanja

  26.10.2021. at 17:05

  Veze ih šticung. A Damjanovic je Dakin potrcko. CDM gine za njega. Zasto li?

 3. Anonim

  26.10.2021. at 19:48

  Damjanović je jedan od rijetkih ozbiljnih, vrijednih ljudi u sadašnjoj vlasti. Isticao se i ranije u Skupštini.
  Njega, očigledno, Spajić nije mogao da kontroliše i daje mu naloge kako da izigrava propise u korist Spajićevih malverzacija

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije