Povežite se sa nama

Vijesti

BOROVINIĆ BOJOVIĆ OBEZBIJEDILA DONACIJU: Crnoj Gori od Turske 100.000 Sinovak vakcina

Objavljeno

-

Borovinić Bojović i Kodža, Foto: Ministarstvo zdravlja
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Ovaj gest države Turske dokazuje da granice i ljudskost ne poznaju ni granice ni bilo kakve razlike. Gest Ministarstva zdravlja i kolege Fahretina Kodže, Crna Gora će znati da cijeni”, kazala je ministarka zdravlja

Na zvaničnom sastanku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović sa turskim kolegom Fahretinom Kodžom u Ankari dogovoreno je da Turska donira Crnoj Gori 100 hiljada vakcina kompanije Sinovak protiv Kovida-19.

To je danas saopšteno iz Ministarstva zdravlja, a iz tog resora su kazali da se narednih dana očekuje da procedura bude finalizovana.

“Ovaj gest države Turske dokazuje da granice i ljudskost ne poznaju ni granice ni bilo kakve razlike. Gest Ministarstva zdravlja i kolege Fahretina Kodže, Crna Gora će znati da cijeni”, poručila je Borovinić Bojović.

Iz MZ podsjećaju da su ministarka i njen turski kolega, tokom zvaničnog susreta u Ankari, dogovorili saradnju u najmanje tri oblast.

“Na prvom mjestu je mogućnost liječenja državljana Crne Gore u državnim bolnicama Turske o trošku našeg Fonda za zdravstveno osiguranje, zatim usavršavanje naših ljekara u turskim bolnicama, a kao posebno značajna sfera je pomoć prilikom digitalne transformacije zdravstvenog sistema u kojoj je Ankara dostigla impresivne rezultate”, navodi se u saopštenju.

U zvaničnoj posjeti Turskoj od 4. do 8. oktobra, u delegaciji koju predvodi ministarka zdravlja su i savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja Ivan Šikmanović, generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje Ministarstva zdravlja Aleksandar Sekulić, generalni direktor Direktorata MZ za projekte (IPA), inovacije i zdravstveni turizam Luka Đukanović i samostalna savjetnica Sandra Damjanović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije