Connect with us

Vijesti

BUDVA: Radović predložio da i on i Carević daju ostavke, Jovanovića nazvao “prvim kurirom Carevića i Marovića”

Published

on

On je, na konferenciji za novinare, odgovorio na optužbe šefa Carevićevog kabineta Nikole Jovanovića, koji je protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog toga što je, kako je naveo, Radović sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) organizovao kriminalnu grupu koja je oštetila Opštinu za 600.000 eura

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović pozvao je tužilaštvo da nepristrasno rade i da primjenjuju zakon prema svima jednako, kako prema prijavi protiv njega, tako i prema gradonačelniku Budve Marku Careviću i predložio da obojica podnesu ostavke na funkcije koje pokrivaju i nakon toga, u dogovoru sa ostatkom koalicije, Demokratskim frontom (DF) predlože novog kandidata za predsjednika Opštine a Demokrate novog kandidata za predsjednika Skupštine.

On je, na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i predstavnici Opštinskog odbora Demokrata Mijomir Pejović, Marko Marković, Slavica Maslovar i Milivoje Radulović, odgovorio na optužbe šefa Carevićevog kabineta Nikole Jovanovića, koji je protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog toga što je, kako je naveo, Radović sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) organizovao kriminalnu grupu koja je oštetila Opštinu za 600.000 eura.

Radović je, nazivajući Jovanovića “prvim kurirom Marka Bata Carevića i Svetozara Marovića”, kazao da je održao pres konferenciju u vrijeme kada je bio na službenom put u Bodrumu.

“To dovoljno govori o njihovoj hrabrosti. Ne manje važna stvar je sam scenario pres konferencije koji je potpuno preuzet od DPS čime su ubili i ono malo potencijalne kreativnosti. Više bih cijenio da je gospodin Carević sam izašao i iznio sve optužbe, nego što je poslao udarni tim svojih emisara da onako brutalno, i njima svojstveno, udare po svemu i svakome, bez trunke zadrške i bez trunke morala. Tužna scenografija i gomila laži najbolje oslikava njihov mentalni sklop i svu moguću ljudsku bijedu od koje se ograđuju njihove brojne partijske kolege. Naglašavam da nakon ovog press-a više nemamo potrebu da dalje polemišemo sa gospodinom Carevićem, njegovim kurirom, kao i svima koji podržavaju tu i takvu politiku”, kazao je Radović.

On je pitao DF Budva “da li i oni stoje iza izrečenog na tom tužnom presu”.

“Isto pitanje postavljam i predsjednicima opštinskih odbora DNP i PZP Budva, gospodi Jovici Gregoviću i Nikoli Vučićeviću, da li i oni stoje iza krivične prijave koju je podnio kurir Marka Bata Carevića i Svetozara Marovića? Isto pitanje javno postavljam i gospodinu Andriji Mandiću. Ukoliko ćutnja bude njihov odgovor znaćemo da u ovoj bruci izabrana grupica nije usamljena, već da ima jasnu podršku budvanskog odobra. Naglašavam da je danas prisutno kompletno rukovodstvo Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Budva kao i da sam obavio razgovore sa centralom u Podgorici i da imam punu podršku kompletnog rukovodstva i svih organa partije, kao i uvijek do sada”, kazao je Radović.

On je naveo da se neće detaljno baviti optužbama, ali je napravio “par usporedbi u ponašanju i djelovanju ove gospode iz DF-a i prvaka DPS-a”.

“Prvo, sjetićete se prošlog ljeta i svega što se dešavalo u Budvi, šta je tada radio i uradio DPS i kako je Budva odgovorila na to, prvo pred opštinom Budva,a nakon toga i na izborima 30. avgusta. Dakle, DPS je prvo krenuo sa slanjem upravne inspekcije, i to upravo na zahtjev odbornika DPS-a baš kao što isto ponavljaju danas odbornici DF-a. Odbornici DPS-a su tada, gazeći zakone i Poslovnik SO Budva donosili nelegitmne i nelegalne odluke u SO Budva, ne vodeći računa o odborima ili bilo čemu drugom,već samo o njihovom ličnom i partijskom interesu. Sada takvo isto nezakonito postupanje traže od mene,a zajedno smo to kritikovali i suprotstavili se tome prije samo godinu i po dana. Ovdje se moram sjetiti da prošle godine 11 juna,dok je DPS sa korumpiranim odbornikom i satelitima držao nelegalnu i nelegitimnu sjednicu (bez odbora itd…),Carević je taj isti dan proveo u Vladi Crne Gore sa gospodinom Milutinom Simovićem dogovarajući legalizaciju krimovačke latifundije”, kazao je Radović

On je podsjetio da su nakon upravne inspekcije i desanta policije na opštinu, iz DPS-a su podnijeli krivične prijave protiv njega zbog čuvene sjednice pod šatorom.

“Ukazujem građanima Budve i javnosti Crne Gore da je to isto, prije par dana, uradio kurir Jovanović, koji poput Iznoguda ima neodoljivu želju da bude kalif umjesto kalifa. Uporedo sa time, DPS je saopštenjima crtao metu meni i funkcionerima Demokrata, a danas potpuno identične akcije preduzimaju ljudi DF-a. Da li svi zajedno ili samo Carevićevo krilo, ubrzo ćemo saznati čim dobijem odgovore na postavljena pitanja. Nakon toga su podnešene prijave protiv mene i drugih funkcionera Demokrata, ali ne i protiv gospodina Carevića”, rekao je Radović.

On je naveo da je tokom tog perioda političkog progona prijavljivan za sve i svašta.

“Prijavljen sam za potpuno identičnu stvar za koju je prijavu podnio lični kurir Carevića i Svetozara Marovića. Tako da sam na upravo te, istovjetne navode, identične prijavi kurira Jovanovića, prije tačno godinu dana dao obavještenje u svojstvu građanina pred Specijalnim policijskim odjeljenjem u Podgorici. Dakle, podsjećam da su u pitanju događaji od prije 12 do 15 godina i da sam obavještenja u svojstvu građanina davao i tada i prije godinu dana, kada je DPS-u odgovarao moj politički progon i da nisu pronašli razlog za krivično procesuiranje. Mislim da je dobro da znate da niko osim kurira Carevića nije htio da potpiše tu prijavu sa njim, da se Carević sakrio iza njega, i da su se redom funkcioneri DF Budva ogradili od tog sramnog poteza, ali i dalje ne javno, što očekujem u narednom periodu”, kazao je Radović.

Zbog toga je, kako je kazao Radović, “potpuno jasno da DF Budva, pod dirigentskom palicom MB Carevića radi identične stvari i vuče potpuno identične poteze koje je vukao DPS prije samo godinu i po dana, u finalnoj i namračnijoj fazi svoje vladavine”.

“A to nije jedino polje gdje identično izgleda djelovanje Carevića i nekoliko predsjednika opštine Budva, koji su kao i on ponikli u lopovskoj laboratoriji Svetozara Marovića. To ne može biti slučajnost, sve je praktično preslikano i identično onome što je DPS radio. Očigledno se đaci trude da nadmaše svog učitelja. Na neki čudan način, to je tako prikladno i prirodno od čovjeka koji je politički i finansijski podignut u laboratoriji Platona iz Krimovice, čovjeka koji je moralno i profesionalno “ostvaren” kako kaže, čovjeka koji je finansijski i politički stasao u džepu Svetozara Marovića, istog onog sa kojim i danas dogovara kupoprodaje zemlje u Grblju, a sudeći po razvoju događaja jasno je da dogovaraju i političke i poslovne odluke. Danas kupuje zemlju od njega,a za vrijeme događaja o kojima pričaju,u vrijeme referenduma, Marović je kupio Carevića. Očigledno da je i za nekada Prvog u Budvi i za vječitog Drugog u Krimovici sve na prodaju, i da ne prezaju ni od čega zarad isključivo ličnih interesa”, rekao je on.

Radović je ustvrdio da je “ovo poruka MB Carevića i DPS-a, ono što je radio DPS prošlog ljeta i ovo što radi DF sada, sve je u slovo i potez identično, osim činjenice da nemaju kontrolu nad policijom pa ne mogu i silom da sprovedu svoje prljave zamisli u djelo”.

“Danas se podnose krivične prijave protiv mene i recikliraju se optužbe DPS-a, međutim prijave protiv Carevića podnešene su od strane kredibilnih i politički neutralnih adresa,od NVO-a i gle čuda,sve su u kratkom roku odbačene. Cijenim da se neće na tome završiti,ali to je već priča za neku buduću priliku. To je još jedna “slučajna” podudarnost sa DPS-om. I prijave protiv Veljovića, Suzane Pribilović, Nikole Divanovića i drugih su ekspresno odbačene. Bez obzira na sve, pozivam pozovem Tužilaštvo i sve institucije u Crnoj Gori da nepristrasno rade i da primjenjuju zakon prema svima jednako. Kako prema meni tako i prema Careviću, što do sada očigledno nije bio slučaj”, kazao je Radović.

On je rekao da mu je “žao što smo podršku dali, po drugi put čovjeku koji iz dana u dan dokazuje da nema kapacitet da vodi opštinu, čovjeku koji se okružio ulizicama i poltronima koji su spremni na sve i po cijenu svega”.

“Nažalost on i oni koji ga podržavaju su zajedno sa njim i njegovim kurirom stavili znak jednakosti izmedju sebe i OKG DPS-a. Samim tim, MB Carević nema našu podršku, neće biti predsjednik opštine Budva i neće više brukati naš grad. Iako smatram da ničim niti ja,ni Demokrate nismo doprinijeli ovoj sramnoj situaciji,predložiću DF-u i MB Careviću isto ono što sam predložio i prošle godine DPS-u a to je da obojica podnesemo ostavke na funkcije koje pokrivamo i tako građane i grad relaksiramo najprizemnijeg rijalitija u režiji Jovanovića, kuria MB Carevića i Sveta Marovića. Smatramo da nakon toga, u dogovoru sa ostatkom koalicije, DF treba da predloži novog kandidata za predsjednika opštine a Demokrate novog kandidata za predsjednika Skupštine i da pokušamo da resetujemo odnose, te da konačno vlast profunkcioniše u korist svih građana Budve. Smatram da je ovo više nego poštena ponuda,i ja je dajem misleći na građane Budve i njihovu dobrobit, iako kao što sam rekao smatram da naše i moje krivice ovdje nema. Ako prihvate ovu moju ponudu ima nade i šanse za Budvu, a ako ne, biće jasno da se niko iz DF-a u Budvi, ali i u Podgorici ne pita ništa, osim MB Carevića i njegovog kurira, te da slijedi još teže vrijeme za Budvu. Takođe,ako je na prihvate, biće to još jedna u nizu odluka identičnih DPS-u od prošlog ljeta”, kazao je Radović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    27.09.2021. at 18:01

    Daj Radovicu,
    pa nemoj sad da ti je DPS kriv sto ste izabrali teroristu, fizickog i finansijskog, za predsjednika Budve. Istog onog koji je zajedno sa tobom razbijao krsima glave neduznim Crnogorskim policajcima u Budvi samo zato sto su stitili zakon, istim onim koji je vec bio uzurpiraao zemljiste na Krimovici, uzurpirao jedan od najljepsih djelova Crnogorske obale, istim onim koji premlacuje zajedno sa vama osoblje stranih investitora u Miloceru. Na stranu to sto je doticni Predsjednik Budve, kojeg ste vi izabrali uzasnim pritiskom na biracko tijelo, krajnje neobrazovan i nedolican da bilo sto radi u drzavnim ili lokalnim organima uprave. Vi, Demokrate, i DF ste iznjedrili i plasirali na Crn ogorsko politicko trziste nesto najgore sto se moze zamisliti u drustvenom zivotu neke drzave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije