Connect with us

Vijesti

BULATOVIĆ: Morao sam znati što se moralo zaustaviti, jer bih na taj način spasio mnoge živote

Published

on

On se u video zapisu, sa čašom vina oprostio od prijatelja, odnosno kolega sa kojima je radio – nazivajući ih braćom. Pozvao ih je da pomognu njegovoj porodici u nastavku života.

“Ovo što se večeras desilo je loše, je kukavičluk i ono protiv čega sam se borio čitavog svog života i teško osuđivao. Ovo je bježanje linijom manjeg otpora, ali je moj osjećaj odgovornosti prema onome što se zove ljudska i profesionalna čast. Čuli ste vjerovatno, pošto će ovo kasno doći na objavu, šta se sve izdešavalo, zašto sam ja, s obzirom na odgovorne pozicije koje sam pokrivao, morao znati što se moralo zaustaviti, jer bih na taj način spasio mnoge živote, jer bi na taj način spasio čast i ugled sebe, svoje firme i svoje porodice. Ovako nijesam. Nažalost, nije opravdanje da li sam znao ili nisam već osjećaj odgovornosti”.

To je saopštio sada pokojni, bivši funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Luka Bulatovića, u snimku najvjerovatnije napravljenom u noći kada je sebi oduzeo život.

Snimak je Vijestima dostavio izvor iz bezbjednosnog sektora.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je 15. oktobra u jednom stanu u podgoričkom naselju Momišići.

On se u video zapisu, sa čašom vina oprostio od prijatelja, odnosno kolega sa kojima je radio – nazivajući ih braćom. Pozvao ih je da pomognu njegovoj porodici u nastavku života.

Slučaj Bulatovićevog samoubistva preuzelo je Specijalno državno tužilaštvo, jer, kako su Vijestima tada nezvanično saopštili, postoji osnovna sumnja da je počinjeno djelo iz njihove nadležnosti.

Sagovornik Vijesti tada nije precizirao o čemu je riječ.

Bulatović je tokom februara u svojstvu građanina davao iskaz u Specijalnom policijskom odjeljenju, a u sklopu izviđaja SDT-a zbog nezakonitog praćenja i prisluškivanja političara i novinara…

Optužnica u tom slučaju podignuta je protiv doskorašnjeg šefa tajne službe Dejana Peruničića i službenika ANB-a Srđana Pavićevića.

Dugugodišnji visokopozicionirani operativac službe smijenjen je nakon dolaska Dejana Vukšića na čelo Agencije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije