Povežite se sa nama

Vijesti

DANAS PREDAJU INICIJATIVU KRIVOKAPIĆU: Radnici pišu peticiju, šefice nema na poslu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Zaposleni u Upravi prihoda i carina traže da im Spajić i Krivokapić vrate Damjanovića na mjesto direktora

Milena Petričević, koju je Vlada ne predlog ministra finansija Milojka Spajića postavila za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC), još se nije pojavila na svom novom radnom mjestu, dok zaposleni sakupljaju potpise da vrate donedavnog šefa Aleksandra Damjanovića, saznaju “Vijesti”.

Inicijativa zaposlenih danas bi trebalo da bude predata premijeru Zdravku Krivokapiću i Spajiću, a saopšteno je da će se nastaviti sakupljanje potpisa zaposlenih, ali i građana.

Izvor “Vijesti” iz UPC kazao je da je tokom jučerašnjeg dana prikupljeno nekoliko stotina potpisa.

”Nastavljamo akciju sakupljanja sjutra, jer svi zaposleni nijesu znali da je pokrenuta inicijativa” objasnio je juče izvor “Vijesti” Iz UPC.

”Postavljanjem magistra Aleksandra Damjanovića za vršioca dužnosti direktora UPC zadobili ste dodatnu podršku građana Crne Gore, samim tim i podršku državnih službenika. S obzirom na to da je Damjanović svojim posvećenim radom, stručnošću, dao doprinos povećanju profesionalnog i moralnog kredibilteta UPC, povećanju budžetskih prihoda, rukovodeći se pri tom isključivo interesima države i njenih građana, ovim putem podnosimo inicijativu, a sve u cilju njegovog daljeg radnog angažovanja ne mjesto direktora UPC”, piše u inicijativi u koju “Vijesti” imaju uvid.

Odluka da se Damjanoviću ne produži mandat na predlog Spajića, usvojena je na elektonskoj sjednici Vlade kada je i izabrana Petričevićeva, a narednog dana to je objavljeno i u Službenom listu. Petričevićeva, koja je radila kao sekretarica u Atlas grupi u kabinetu optuženog biznismena Duška Kneževića, formalno je u petak trebala da se pojavi na posao u UPC.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Damjanović je planirao i da obavi primopredaju dužnosti, ali se to nije desilo.

Vlada je Petričevićevu početkom oktobra, na predlog Spajića, imenovala za vršioca dužnosti generalnog direktora (pomoćnik ministra) Direktorata za nadzor nad radom UPC-a. Taj Direktorat je osnovan, shodno novoj sistematizaciji, a u ministarstvu postoji od ranije Direktorat za poreski i carinski sistem. Time, faktički postoje dva direktorata u ministarstvu kojima je u opisu posla da nadziru rad novog UPC-a u kojem su objedinje tri uprave – poreska, carine i igre na sreću.

Damjanović, nekadašnji poslanik i predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, rukovodio je UPC-om šest mjeseci, a resorno Ministarstvo finansija nije raspisalo konkurs za direktora UPC-a u punom mandatu, niti imenovalo pomoćnike v. d. direktora.

Nakon što je Vlada usvojila pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u UPC-u, Damjanović je ljetos odmah poslao spisak sa 10 imena za pomoćnike, ali Spajić nije uradio svoj dio posla i uputio predloge Damjanovića Vladi na usvajanje.

Rad UPC-a obilježila je od imenovanja Damjanovića rekordna naplata prihoda, zahvaljujući čemu je državna kasa četiri posljednja mjeseca u suficitu, suzbijanje sivog tržišta cigareta i rekordna zapljena 1,4 tone kokaina. Brojni članovi Vlade u javnim su nastupima eksploatisali činjenicu o suficitu budžetu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije