Povežite se sa nama

Vijesti

DANILOVIĆ: Nemoguće je nabrojati afere vlada bivšeg premijera i sadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović, za “Vijesti” je kazao da je nemoguće nabrojiti afere vlada bivšeg premijera i sadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića.

”Njih je zaista neuporedivo više nego za četiri godine ‘vladanja’ Markovića. Važno je, međutim, da se radi o kontinuitetu i da Marković to nije ni krio. Nije ni normalno upoređivati tu i te vlade sa ovom koja će ubrzo obilježiti prvu godinu. Sa vladama DPS-a ne mogu se uporediti bilo koje u Evropi i Evropljani to znaju kao i mi”, ocijenio je Danilović.

On je podsjetio da su za vrijeme mandata Markovićeve Vlade trajali protesti “Odupri se”, izazvani aferom Koverta:

”Ta Vlada je postavila ponovo (Veselina) Veljovića za direktora UP, a (Zorana) Lazovića vratila u Službu. Ona je zabranjivala ulazak književnicima i istoričarima u Crnu Goru, a ukidala zabranu (Veljku) Belivuku i kompaniji”.

Danilović je ocijenio da je Markovićeva Vlada “pristala na ucjene Prištine” i pristala na novu demarkaciju državne granice. Ta Vlada je, kako je kazao, dala koncesije za izgradnju malih hidroelektrana, za njenog mandata su Plantaže doživjele kolaps, i “nikada se kao za vrijeme tog mandata nije švercovao duvan, a da su rezultati borbe protiv šverca bili skromniji”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije