Connect with us

Vijesti

DOLAZI NA CETINJE 30.SEPTEMBRA: Carević pozvan u cetinjsko tužilaštvo zbog probijanja barikada

Published

on

Nakon probijanja blokade više predstavnika bezbjednosnih službi sugerisalo je Careviću, da angažuje privatno obezbjeđenje, jer su takozvane komitske grupe planirale da mu zapale mehanizaciju, posebno bagere kako bi poslali poruku osvete

Gradonačelnik Budve Marko Carević pozvan je da 30. septembra dođe u cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo da da izjavu povodom krivičnih prijava koje su građani čiji su automobili oštećeni prilikom probijanja barikada na Cetinju podnijeli protiv NN lica.

To je Vijestima potvrđeno u Opštini.

Osnovna tužiteljka Sanja Radunović navela je da su građani podnijeli krivične prijave protiv NN lica koje je upravljalo bagerom, a koji je navodno u Carevićevom vlasništvu, a koji je oštetio vozila parkirana na lokalnom putu koji vodi kroz naselje Donje polje.

To što je njegova mehanizacija bila angažovana na rušenju barikada na Cetinju, Carević je nedavno kazao “nije baš ponosan”.

”Vidjeli ste da sam bio učesnik u svemu tome. Dobro znate, a nisam ponosan zbog svog postupka, da je angažovana mašina koja je probila barikade i uspjela da obezbijedi ustoličenje mitropolita Joanikija. Neprimjereno je i nevjerovatno koliko se pamet pomutila (Milu) Đukanoviću i njegovim saradnicima. Nakon vladavine od 30 godina ostavili su ekonomsku pustoš, a sada otimanjem crkava hoće sebi da pribave političke i ekonomske pozicije. Slažem se sa patrijarhom i podržavam sve što je rekao. Normalan um to ne može da shvati i prihvati. Vidjeli ste da smo ipak uspjeli, a uspjećemo i u narednom periodu da odbranimo srpsku crkvu i narod u Crnoj Gori”, kazao je Carević.

Nakon probijanja blokade više predstavnika bezbjednosnih službi sugerisalo je Careviću, da angažuje privatno obezbjeđenje, jer su takozvane komitske grupe planirale da mu zapale mehanizaciju, posebno bagere kako bi poslali poruku osvete.

1 Comment

1 Komentar

  1. mirjana markovic

    26.09.2021. at 15:40

    a kod zeta Patriote Komite,,,oce li
    popit kavu sa njim?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije