Connect with us

Vijesti

ESKOBAR: Crna Gora i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici

Published

on

U zgradi Stejt dipartmenta u Vašingtonu, završen je sastanak američkog izaslanika za Balkan Gabrijela Eskobara i potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Abazović i Eskobar razgovarali su o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije SAD prema Zapadnom Balkanu.

Navodeći da će uskoro posjetiti Crnu Goru, američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar istakao je da SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici.

Abazović je naznačio da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije. U tom smislu, Abazović je ukazao da Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima.

Abazović je istakao da Zapadnom Balkanu nedostaje svježina i da region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Abazović je naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se nova vlast susrela sa mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti.

Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će razgovarati sa više visokih državnih zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije