Povežite se sa nama

Vijesti

ESKOBAR: Crna Gora i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U zgradi Stejt dipartmenta u Vašingtonu, završen je sastanak američkog izaslanika za Balkan Gabrijela Eskobara i potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Abazović i Eskobar razgovarali su o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije SAD prema Zapadnom Balkanu.

Navodeći da će uskoro posjetiti Crnu Goru, američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar istakao je da SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici.

Abazović je naznačio da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije. U tom smislu, Abazović je ukazao da Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima.

Abazović je istakao da Zapadnom Balkanu nedostaje svježina i da region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Abazović je naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se nova vlast susrela sa mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti.

Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će razgovarati sa više visokih državnih zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije