Connect with us

Vijesti

HRVATSKI MEDIJI SE PODSMIJEVAJU PJESMI SRPSKIH POPOVA NA CETINJU: Pjevaju o povratku na Kosovo, ali tamo ne idu

Published

on

UZ NASILNE sukobe na ulicama, u manastiru na Cetinju ustoličen je novi mitropolit Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije.

Zbog blokada na cestama i brojnih grupa prosvjednika na koje je policija bacala suzavce, šok-bombe, a prema nekim fotografijama i ispaljivala gumene metke, srpski patrijarh Porfirije i novi mitropolit Joanikije u manastir na Cetinju stigli su helikopterom uz do zuba naoružane specijalne policajce.

U međuvremenu su se popovi u cetinjskom manastiru za ustoličenje zagrijavali pjesmom.

Kako je zabilježeno na snimci srpskih Večernjih novosti, zapjevali su i pjesmu Ječam žela, čiji stihovi glase “Kad se vojska na Kosovo vrati” i “Vrani konji slavne srpske vojske”.  Potom su povikali “Dostojan!” u čast novog mitropolita.

Tko je bio nekadašnji mitropolit u čiju su čast popovi pjevali o povratku srpske vojske na Kosovo

Inače, nekadašnji mitropolit Amfilohije Radović, čiju su najdražu pjesmu pjevali svećenici, bio je omiljen kod srpskih nacionalista, dok ga dobar dio crnogorske javnosti pamti kao ratnog huškača. Amfilohije je zapamćen i po tome što je u manastiru na Cetinju dočekivao ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Mitropolit Amfilohije poznat je i po svojim kletvama, a u jednoj od najcitiranijih, uoči ulaska Crne Gore u NATO, rekao je: “Tko ne bio vjeran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene.”

Utjecaj Amfilohija u Crnoj Gori bio je toliki da se vjeruje da je upravo on okupio prosrpsku koaliciju Za budućnost Crne Gore i na njezino čelo postavio Zdravka Krivokapića, koji je danas crnogorski premijer. Krajem rujna, uoči konstitutivne sjednice crnogorskog parlamenta, Amfilohije je u manastiru Ostrog okupio čelnike nove vlasti tražeći od njih da podrže Krivokapića za premijera.

1 Comment

1 Komentar

 1. malicrnogorac

  06.09.2021. at 20:24

  …na KOSOVSKOJ BITCI samo da se zna…
  SRB istoričar kaze da je bitka bila NERIJESENA /vjerov.0:0 /
  sila Bozja “Dusanovo carstvo” čekali su revanš tek do1804g.
  i 49%imaju Turske gene/tv rts /zato jer su “ šetali opanke “…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije