Povežite se sa nama

Vijesti

Inspektori kontrolišu “Bemax”, Milošević: Na snimcima se vidi da kamioni preuzimaju nelegalno izvučeni šljunak

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) “Vijestima” je saopšteno da se poslovanje “Bemaxa” provjerava po nalogu Međuresorskog tima koji kontroliše nelegalnu ekspolataciju šljunka iuz crnogorskih rijeka

Inspektori Odsjeka za privredni kriminal otpočeli su jutros kontrolu poslovanja kompanije “Bemax”, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Direktor te kompanije Veselin Kovačević rekao je “Vijestima” da nema tu informaciju i tražio da mu se pitanja pošalju elektronskim putem.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) “Vijestima” je saopšteno da se poslovanje “Bemaxa” provjerava po nalogu Međuresorskog tima koji kontroliše nelegalnu ekspolataciju šljunka iuz crnogorskih rijeka.

Državni sekretar u MUP Rade Milošević potvrdio je “Vijestima” da se kontroliše poslovanje “Bemaxa” i najavio nove akcije.

“Osnovano sumnjamo da je “Bemax” radio suprotno dogovorenim obavezama. Posjedujemo video snimke na kojima se vidi da kamioni “Bemaxa” od drugih kompanija preuzimaju nelegalno izvučeni šljunak. Prethodni režim omogućio im je da se tako ponašaju ali je tome došao kraj. Osim inspektora privrednog kriminala i Poreska uprava sprovodi kontrole, a pod lupom Međuresorskog tima biće svi poreski i policijski inspektori koji učestvuju u tom poslu”, rekao je Milošević.

Kovačević je saslušao pitanje “Vijesti” i rekao da ga ne zanimaju rekla-kazala priče ali da će na svako pitanje poslato mejlom odgovoriti u pristojnom roku.

Državni zvaničnici nedavno su saopštili da su brojne građevinske kompanije, ali i pojedinci iz riječnih korita nelegalno izvukli tone pijeska i devastirali riječne tokove, kao i da je svaki kamen izvučen iz crnogorskih rijeka od kraja 2020. godine, izvađen je nezakonito.

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović objasnio je tada da je resor kojim rukovodi prije šest mjeseci počeo da istražuje problem eksploatacije prirodnih resursa i da je formirana rada grupa koja utvrđuje činjenično stanje…

”Morača i Cijevna su samo vrh ledenog brijega. Sve naše rijeke – Lim, Grnčar, Tara… biće predmet kontrola. Od kraja 2020. godine nijedan kamion šljunka nije legalno izvađen. Svaki kamion sa šljunkom koji vidite na ulicama, nelegalan je”, kazao je Stijović na konferenciji za novinare 18. novembra.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije