Connect with us

Vijesti

KO JE DRUGI OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U NIKŠIĆU: Knežević brat sekretara MCP, litijaš i član bratstva ”Stupovi”

Published

on

Mitar Knežević je član brastva ”Stupovi” i istaknuti učesnik litija. Takođe, kako saznajemo, njegov brat je pop Ostoja Knežević, koji je ranije bio starješina nikšićkog manastira, a nakon ustoličenja Joanikija Mićovića, postavljen je za cetinjskog paroha i sekretara MCP u Cetinjskom manastiru.

Nikšićanin Mitar Knežević uhapšen je u Herceg Novom zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački u Nikšiću, tokom koje je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak.

Policija i na području Trebinja traga za jednom osobom.

Kako saznaje portal Aktuelno, Mitar Knežević je član brastva ”Stupovi” i istaknuti učesnik litija. Takođe, kako saznajemo, njegov brat je pop Ostoja Knežević, koji je ranije bio starješina nikšićkog manastira, a nakon ustoličenja Joanikija Mićovića, postavljen je za cetinjskog paroha i sekretara MCP u Cetinjskom manastiru.

Foto: Pobjeda/Ratko Perošević

Mitar Knežević je takođe, bio jedan od lica koja su dolazila u prostorije Opštine Nikšić, na sastanke kod predsjednika Marka Kovačevića uoči ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju, a kako su pisali mediji vodio je određeni broj lica sumnjivih biografija u Cetinjski manastir, da budu na Cetinju 4. i 5. septembra kao ,,kordon zaštite“ prilikom ustoličenja Mićovića.

Četrdesetogodišnji Knežević je, kako su to regionalni mediji zabilježili, dva puta hapšen u Bosni i Hercegovini. Prvi put još 2010. godine, kada je Knežević, skupa sa bosansko-hercegovačkim policajcem Nebojšom Novićem iz Kotor Varoši i osuđenikom na dopustu iz Doboja Vanjom Panićem uhapšen nedaleko od graničnog prelaza Deleuša u BiH. Sva trojica su osumnjičena da su opljačkali poslovnicu Prve banke i odnijeli 27.500 eura.

Šest godina kasnije, ime Kneževića se pominje kao uhapšenog pljačkaša benzinske pumpe ,,Nastro“ u naselju Srpske toplice u Banjaluci. Nakon što je uzeo neznatnu količinu novca iz kase (446 konvertibilnih maraka – oko 223 eura) Knežević je u bijegu sletio autom sa ceste. U tužilaštvu je priznao djelo i ,,izrazio kajanje“.

Podsjetimo, juče oko 8.50 ubijen je radnik obezbjeđenja ”Security Guard Montenegro” Ljubiša Mrdak, prilikom pljačke njihovog vozila ispred Pošte u Nikšiću. Razbojnici su bili naoružani automatskim puškama i pištoljima i pobjegli su vozilom bosanskih registarskih oznaka koje su potom i zapalili.

Policijski službenici Policijske stanice Bileća, juče su uhapsili Stojana Albijanića iz Bileće, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, učestvujući u jučerašnjoj pljački u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak.

Albijanić je često boravio u Nikšiću. On je, kao i ubijeni zaštitar Mrdak, bio član bratstva “Srpska čast” i učesnik litija u tom gradu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije