Connect with us

Vijesti

KOMISIJA RADI: Izvještaj o Cetinju još nije gotov

Published

on

”Malo smo se istrčali izjavama o tome da će izvještaj biti brzo gotov. Radimo, vodimo razgovore, to je obiman posao… Izvještaj će biti završen u narednih nekoliko dana”, kazao je Ivanović

Komisija Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi završiće u narednih nekoliko dana izvještaj o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra na Cetinju.

To je “Vijestima” saopštio šef Komisije i član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu iz Socijalističke narodne partije, Dragan Ivanović.

”Malo smo se istrčali izjavama o tome da će izvještaj biti brzo gotov. Radimo, vodimo razgovore, to je obiman posao… Izvještaj će biti završen u narednih nekoliko dana”, kazao je Ivanović.

Biro je 10. septembra formirao Komisiju koja je u roku od dvije sedmice trebalo da sačini izvještaj o tome da li je bilo propusta u postupanju bezbjednosnog sektora tokom dešavanja na Cetinju.

Nakon tog roka najavljeno je da će izvještaj biti gotov tokom prošle sedmice, ali ga ni tada nije bilo.

Komisija je formirana nakon što je premijer Zdravko Krivokapić otvorio pitanje povjerenja ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktore Uprave policije (UP) Zoranu Brđaninu, nezadovoljan navodnim oklijevanjem u izdavanju direktiva policiji.

Poslije pritiska diplomata država Kvinte i najave vicepremijera i koordinatora službi bezbjednosti Dritana Abazovića da će uskratiti podršku Vladu ako bude inicirano razrješenje Sekulovića, odlučeno je da se slučaj istraži i da se potom donese odluka.

U Komisiji su, osim Ivanovića, predstavnici UP, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Ministarstva odbrane i savjetnik vicepremijera.

”Vijesti” su ranije pisale da će Komisija finalnu procjenu postupanja sektora bezbjednosti i njegovih čelnika sačiniti na osnovu izvještaja policije, MUP-a i ANB-a u vezi događaja na Cetinju.

Izvještaj sa zaključcima će potom biti proslijeđen Birou, Vijeću za nacionalnu bezbjednost i Vladi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije