Connect with us

Vijesti

KONATAR: Stav URE nepromijenjen, jasan i principijelan – Vlada da ostane ekspertsko-nestranačka

Published

on

On je istakao i da bi eventualni ulazak političara u Vladu značio potpuno novi politički momenat i da bi to značilo dogovore oko funkcionisanja vlasti od nule

Rekonstrukcija Vlade Crne Gore može biti samo na ekspertsko-nestranačkom modelu na kome ona već postoji, poštujući programska načela zapisana u sporazumu iz septembra 2020. godine, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar uoči današnjeg sastanka parlamentarne većine sa premijerom Krivokapićem.

On je istakao i da bi eventualni ulazak političara u Vladu značio potpuno novi politički momenat i da bi to značilo dogovore oko funkcionisanja vlasti od nule.

“Ova Vlada ma koliko bila konstantno pod udarom i opozicije i većeg dijela pozicije uradila je dosta dobrih stvari za Crnu Goru. Ona je, da podsjetimo, otpočela beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, omogućila redovno funkcionisanje budžeta, u jeku pandemije koronavirusa obezbijedila dovoljan broj vakcina, uradila sve da turistička sezona bude jedna od najuspješnijih do sada. Prostora za unapređenje ima, ali ova Vlada nije neuspješna“, ukazao je Konatar.

On ističe da su, što se tiče URE, uvijek čista posla i da je stav te partije nepromijenjen od 30. avgusta prošle godine i da ekspertsko-nestranačka vlada ostaje njihov model funkcionisanja u aktuelnoj većini.

“Sigurno je da je određene aspekte u radu Vlade neophodno poboljšati i unaprijediti i najprije nam je neophodna analiza stanja u radu Vlade kako bi vidjeli pokazatelje i učinke po resorima i tek na osnovu toga možemo govoriti o tome koliko nam je potrebno ministarstava i što treba promijeniti. U suprotnom se sve svodi na unaprijed planiranu borbu za ministarske fotelje, a na to URA neće pristati“, kazao je Konatar.

On je ponovio apel kolegama da je izglasavanje novog Tužilačkog savjeta najurgentnija stvar koja se očekuje od partija vlasti i da bez rješavanja iste nema dalje priče o reformskim procesima i stabilizaciji zemlje u mnogim aspektima.

Kako je kazao, niko nema opravdanje da u ovom trenutku sabotira reformu Tužilaštva i opstruira izbor novog Tužilačkog savjeta, “a pogotovo ne uslovljavajući rešenje ovog suštinski važnog pitanja ministarskim foteljama”

“Umjesto borbe za fotelje, pozivam kolege iz Vlade da ubrzano i bez zadrške rade na reformama stvarajući bolje uslove za rad i život građana Crne Gore, a kolege iz Skupštine da u najkraćem roku izglasamo Tužilački savjet i odblokiramo rad parlamenta“, saopštio je Konatar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije