Povežite se sa nama

Vijesti

Krivokapić: Platforma DF je upućena parlamentarnoj većini, a ne meni

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je da nije na njemu da komentariše unutrašnja pitanja u Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da platforma Demokratskog fronta nije upućena njemu, već koalicijama koje čine parlamentarnu većinu.

“Pozdravljam svaku odluku gdje 41 poslanik iskaže jasan stav prema bilo kom opredjeljenju. Želim sreću bilo kome ko naslijedi ovu Vladu, smijeni je ili ako krenemo u nove izbore”, kazao je on.

Najvažnije je, prema njegovim riječima, da se svi okrenu programima kako bi preporodili Crnu Goru.

“Upravo jer je Vlada predočila četiri programa, oni vjerovatno vrijeđaju neke političare jer nemaju odgovor na programe, već brinu o foteljama”, poručio je Krivokapić.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je da nije na njemu da komentariše unutrašnja pitanja u Crnoj Gori, odnosno konkretno platformu koju je ponudio DF.

“Mogu reći da sam uvjeren da će Crna Gora ostati posvećena članica NATO,” kazao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare na pitanje “Vijesti”.

U ponudi DF-a navodi se da imajući u vidu činjenicu da premijer “nije ispunio ni naša, a ni očekivanja javnosti, spremni smo da za mandatara podržimo pogodnu ličnost, koju predlože partneri iz koalicija Mir je naša nacija ili Crno na bijelo”.

Generalni sekretar NATO-a kazao je poslije sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u Briselu da je bilo dobro razgovarati o mnogim temama, među kojima su i situacija u regionu i Rusija.

On je pohvalio Crnu Goru. “To sve pokazuje snažnu posvećenost NATO”, kazao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da Crna Gora pouzdana saveznica.

Ponovio je da će do 2024. godine Crna Gora izdvajati dva odsto na odbranu. Najveći izazov je suočavanje sa sajber prijetnjama, kazao je Krivokapić.

“Sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a će biti prilika da se, u susret NATO samitu u Madridu naredne godine, potvrdi opredjeljenje Crne Gore da nastavi sa kredibilnim članstvom u Alijansi, a sa ciljem da doprinese svim NATO politikama i aktivnostima, posebno u oblastima kolektivne odbrane, ravnopravne podjele tereta i izgradnje nacionalne otpornosti”, navodi se u platformi dvodnevne posjete Briselu.

Prva međunarodna posjeta predsjednika Vlade po stupanju na dužnosti premijera u decembru prošle godine bila je upravo Briselu – sjedištu institucija EU i NATO.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije