Connect with us

Vijesti

ODLUKA FIFA FSCG ponovo kažnjen zbog navijača: Zatvorene dvije tribine zbog “Dritane pede*u” i “homofobnog” skandiranja

Published

on

Navijačke tribine biće zatvorene na utakmici sa Holandijom koja se igra 13. novembra na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:45 časova

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Crne zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa selekcijom Letonije.

“Izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 švajcarskih franaka i mjera zatvaranje navijačkih tribina (jug i sjever) na prvoj narednoj utakmici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo zbog diskiminatornog ponašanja navijača tokom utakmice sa Letonijom”, saopšteno je iz FSCG.

Navijačke tribine biće zatvorene na utakmici sa Holandijom koja se igra 13. novembra na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:45 časova.

Na meču sa Letonijom, u 70. minutu, kod rezultata 0:0, sa sjeverne tribine, gdje su najvatreniji navijači, počeli su povici upućeni potpredsjedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću.

Iz FSCG su se ogradili od skandiranja, kazavši da vjeruju da će u budućnosti “izostati iznošenje političkih stavova, vrijeđanja pojedinaca ili LGBT zajednice od strane navijača i gledalaca prisutnih na stadionu”.

“Fudbalski savez Crne Gore apeluje na navijače naše selekcije da se uzdrže od nesportskog ponašanja i svake vrste diskriminacije na predstojećim utakmicama nacionalnog tima”, navodi FSCG.

FSCG je više puta kažnjavan zbog navijačkih incidenata – najveći su bili prekid utakmice sa Rusijom, kao i rasističke uvrede na račun engleskih fudbalera.

“Dritane, p…..” .

Skandiranje je prihvatio veći dio publike, od ukupno oko 2.000 gledalaca koliko je bilo na stadionu. To je bilo prvi put od kada se igraju utakmice fudbalske reprezentacije Crne Gore, pa i ostalih naših nacionalnih selekcija u svim sportovima, da se sa tribina čuju skandiranja upućena jednom političaru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije