Povežite se sa nama

Vijesti

OPET IDE NA PUT: Radulović u radnoj posjeti Briselu, susreti sa EU zvaničnicima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Radulović će se takođe sastati i sa visokim predstavnikom EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku Miroslavom Lajčakom, poslanikom i stalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom…

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović boraviće u radnoj posjeti Briselu do 29. oktobra, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Tom prilikom on će se sastati sa predsjednicom Odbora za vanjske poslove Predstavničkog doma Kraljevine Belgije Els Van Hoof, te poslanikom Evropskog parlamenta i kopredsjedavajućim POSP-a Vladimirom Bilčikom.

Radulović će se takođe sastati i sa visokim predstavnikom EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku Miroslavom Lajčakom, poslanikom i stalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom, diplomatskim savjetnikom predsjednice Evropske komisije Fernandom Andersenom Gimaraešom, evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem, glavnim savjetnikom za vanjsku politiku predsjednika Evropskog savjeta Simonom Mordjuom, poslanikom Evropskog parlamenta i šefom Odbora za vanjske poslove Dejvidom Mekalisterom, te generalnim sekretarom Evropske službe za vanjske poslove (EEAS) Stefanom Saninom.

Iz Ministarstva su kazali da su u okviru programa posjete Briselu, planirani susreti sa predstavnicima država članica NATO-a, kao i sa pomoćnicom generalnog sekretara za politička pitanja i politiku bezbjednosti Betinom Kadenbah.

Radulović će takođe učestvovati i na otvaranju vebinara poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija – MEDEF International, u okviru programa koji organizuje Ambasada Crne Gore u Republici Francuskoj.

“Posjeta Briselu predstavlja dobru priliku za razmjenu mišljenja u dijelu postignutih rezultata Crne Gore u procesu evroatlanskih integracija, posebno u kontekstu nedavno objavljenog Izvještaja o napretku Crne Gore 2021. Dodatno, afirmisaće se spremnost države da se, kroz ključne reformske procese na nacionalnom nivou i kontinuirano usklađivanje zakonodavstva sa EU Aquis, ispune neophodni kriterijumi za njeno članstvo”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije