Connect with us

Vijesti

OPTUŽEN ZA UGROŽAVANJE SIGURNOSTI MILKE TADIĆ MIJOVIĆ: Filipoviću tri mjeseca zatvora

Published

on

Presuda optuženom za ugrožavanje sigurnosti direktorice CIN-CG Milke Tadić Mijović

Petrovčanin Božidar Boško Filipović (56) osuđen je juče na tri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti direktorice Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore Milke Tadić Mijović.

Tu odluku donijela je sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Momirka Tešić, koja je Filipoviću produžila pritvor.

Ranije juče u njenoj sudnici saslušani su svjedoci, a sutkinja je nakon više opomena, udaljila Filipovića iz sudnice.

Tokom iznošenja završnih riječi, državna tužiteljka Anđa Radovanović tražila je da se produži pritvor Filipoviću.

Punomoćnik oštećene Tadić Mijović, advokat Aleksandar Đurišić u završnim riječima ocijenio je da je dokaznim postupkom nesumnjivo utvrđeno činjenično stanje, odnosno dokazano da su ostvareni elementi bića krivičnog djela koje se optužnim predlogom Filipoviću stavlja na teret.

”Iskaz oštećene Tadić Mijović u potpunosti potvrđuje svjedok Radović (Miloš). I da nije tako, činjenica da je oštećena neporočna, bez krivičnog dosijea i bavi se društveno-korisnom javnom djelatnošću koja ponekad izaziva pažnju. U konkretnoj pravnoj stvari neistina je da je pisala tekst na koji se okrivljeni poziva u svojoj odbrani kao povod ovog događaja”, kazao je Đurišić.

On je istakao da dugogodišnja novinarka ne podnosi imovinsko-pravni zahtjev i da se pridružuje krivičnom gonjenju okrivljenog Filipovića.

Đurišić je istakao da, kada se radi o otežavajućim okolnostima, podržavaju završne riječi tužiteljke:

”I smatramo da su dvije osnovne – njegovo (Filipovićevo) nepriznavanje djela i neiskreno odnos sa jedne strane, a sa druge povrat u konkretnoj pravnoj stvari, čak i specijalni, što se vidi iz izvoda kaznene evidencije”.

Branilac okrivljenog, advokatica Slavica Ilić, u završnim riječima tražila je ukidanje pritvora Filipoviću. Isto je tražio i okrivljeni.

Filipović, bivši bokser koji je u policijskoj evidenciji označen kao bezbjednosno interesantno lice, uhapšen je sredinom avgusta u Petrovcu, nakon što je verbalno napao novinarku i zaprijetio joj.

Taj pedesetšestogodišnjak ni u jednoj fazi postupka nije priznao krivicu, već je tvrdio da je pokušavao da novinarku zaštiti od verbalnog napada izvjesne osobe u trenutku dok se parkirala.

Nedugo nakon incidenta, Tadić Mijović ispričala je “Vijestima” kako ju je ta osoba bez povoda verbalno napala na parkingu u Petrovcu, najprije je optužujući da je loše parkirala automobil.

“Taj čovjek je prišao autu i počeo da govori kako sam se, navodno, pogrešno parkirala. Nakon toga, kada je vidio o kome je riječ, krenuo je da psuje i prijeti kako će da mi izbuši sve četiri gume, prijetio novinarima “Vijesti” i ponavljao kako ja i kolege svašta pišemo protiv škaljaraca. Vikao je i govorio kako ja pišem svašta za škaljarce i to bez dokaza, da novinari sve lažu i da pišemo protiv Mila (Đukanovića) bez dokaza. Govorio je kako nas sve treba pobiti”, ispričala je Tadić Mijović.

Bivši bokser Filipović poznat je, navodno, po nasilničkom ponašanju, a budvanska policija hapsila ga je i u ljeto 2018. godine zbog sumnje da je u jednom petrovačkom kafiću vitlao pištoljem i prijetio osoblju i gostima.

Krajem te godine u zatvoru je prijetio advokatima koju su ga u tom procesu zastupali – Zoranu Piperoviću i Damiru Lekiću i njihovim porodicama.

Prethodno je, pisali su mediji, došao iz Beograda, nakon što je uspio da skine nanogicu i pobjegne iz kućnog pritvora u kojem je bio po odluci tamošnjeg suda.

I u Srbiji je hapšen, od čega jednom zbog prijetnji predsjedniku te države Aleksandru Vučiću i tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije