Povežite se sa nama

Vijesti

POPOVIĆ SAMARDŽIĆ: Spajić ne odgovara, strahujemo da je najavljeni plan dio predizborne kampanje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Sindikat doktora medicine se raduje svakoj vijesti o poboljšanju životnog standarda građana, ali je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, predstavljanjem plana kojim je najavljeno povećanje zarada, ostavio brojne dileme i pitanja na koje je neophodno dati odgovor, kazala je predsjednica Sindikata Milena Popović Samardžić.

Ona je, u Bojama jutra na TV Vijesti, kazala da su još 30. septembra Spajiću uputili set pitanja, kako bi se uvjerili da iza najave o povećanju zarada u zdravstvu stoji temeljna analiza i ostvariv plan, ali da do danas odgovore nisu dobili.

“Nakon njegovog javnog nastupa ostalo je mnogo dilema, pitanja na koje bismo željeli odgovor, u nadi da najavljeni plan nije dio neke predizborne kampanje, čega se plašimo, nego ostvariv plan i da se ne krije namjera da se građani i zdravstveni radnici dovode u zabludu”, navela je Popović Samardžić.

Kazala je da je neophodno znati na koji način se planira finansirati zdravstveni sistem.

“Kada smo vodili razgovore s njim, naš zahtjev za povećanje zarada ljekarima na godišnjem nivou iznosio je 10 miliona i nama je ministar tada rekao da nema dovoljno novca da obezbijedi u budžetu, pa se pitamo na koji način planira obezbijediti 300 miliona”, kazala je Popović Samardžić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije