Connect with us

Vijesti

POSTUPANJE NA CETINJU: Na adresu MUP-a stiglo 17 pritužbi

Published

on

Foto: Anadolija

Odjeljenje unutrašnje kontrole rada Uprave policije imaće pune ruke posla kako bi ispitali zakonitost postupanja policijskih službenika tokom akcije na Cetinju, ali i pritužbe građana, koje su u proteklih nekoliko dana stigle na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova

MUP je u odgovoru “Vijestima” naveo da je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije do sada dostavljeno 17 pritužbi građana u vezi s postupanjem policijskih službenika tokom događaja na Cetinju.

Paralelno, službenici Unutrašnje kontrole su po službenoj dužnosti, nakon operacije u Prijestonici 4. i 5. septembra ove godine, otvorili još dva predmeta kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika.

”Osim navedenog, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije preduzima mjere i radnje iz nadležnosti i povodom zahtjeva za prikupljanje potrebnih obavještenja koje je, u vezi s primjenom policijskih ovlašćenja u predmetnom događaju, dostavilo Osnovno državno tužilaštvo Cetinje”, piše u odgovoru MUP-a dostavljenom “Vijestima” krajem protekle sedmice.

Prema podacima “Vijesti”, pritužbe su stizale od građana, koji su tokom dešavanja na Cetinju, zadobili lakše povrede ili od Cetinjana, koji su imali primjedbe da je policija u nedjelju upotrijebila previše suzavaca u gradu, zbog čega su im bila ugrožena ljudska prava u porodičnim kućama i stanovima…

Osim toga, u nekim pritužbama građani su naveli da su imali povrede jer je policija, navodno, upotrebljavala gumene metke tokom postupanja na Cetinju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije