Connect with us

Vijesti

PROTEST ZBOG POSKUPLJENJA GORIVA: Bezolovni Mickey i Super Jacob…

Published

on

Foto: Standard

Protest je organizovala Socijaldemokratska partija

Ispred Ministarstva finansija u 13 časova počeo je protesni skup zbog 13. povećanja cijena goriva ove godine, čiji je organizator Socijaldemokratska partija.

Član predsjedništva SDP-a Mirko Stanić je na skupu rekao da je ovo je protest građana povodom previsokih cijena goriva.

“Želimo da pošaljemo poruku ministru finansija Milojku Spajiću i ostalim ministrima da je stanje neodrživo sa ovako visokim cijenama goriva, koje utiču na svakodnevni život i standard građana Crne Gore. Poskupljuje cijena prevoza i cijena prehrambenih proizvoda. Nije istinita teza da država ne može uticati na cijenu goriva je od 10 plaćenih eura za gorivo, šest ide državi a četiri je stvarna cijena.

Dobili su podršku svih političkih partija da se akcize smanje.

”Očekujemo da Bečić zakaže hitnu sjednicu sa tom tačkom dnevnog reda. Razlog za visoke cijene goriva je visoka akciza”, poručio je Stanić.

Država, prema njegovim riječima, treba da predloži smanjenje akciza ili da Skupština usvoji preglog SDP.

Stanić je ukazao na to da će za mjesec dana će gorivo biti 1,50 po litru, te ponovio da će zbog cijene goriva porasto cijena svih prehrambenih proizvoda.

U Crnoj Gori je danas ono skuplje nego u Luksemburgu, Češkoj, Poljskoj…

Okupljeni su nosili transparnte na kojima je posalo: “Zdravko pošto je boca nafte?”, “Hoćete li poslije ulja dijeliti tri litrke goriva?”, “Vlada leti na klerozin”, “Superheroji tranzicije: Bezolovni Mickey i Super Jacob”, “Vlada je za naftalin!”…

Foto: Standard
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije