Connect with us

Vijesti

SASLUŠAN U SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU: Peruničić tužiocima ispričao kad je postavljen prislušni uređaj i gdje je završavao snimljeni materijal

Published

on

Foto: Vijesti

Peruničić je danas pušten da se brani sa slobode, nakon što je tužiocima kazao sve što ima u vezi krivične prijave podnijete protiv njega

Bivši šef Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Peruničić na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) ispričao je sve što su ga tužioci pitali – kada je postavljen uređaj, ko je slušao glavnog specijalnog tužioca i gdje je završavao snimljani materijal.

“Ispričao je više nego što smo ga pitali”, rekao je nezvanično sagovornik iz tog tužilaštva.

Kazao je i da je zlonamjerno spekulisano da je taj uređaj “zaboravljen” nakon što je formirano SDT i da godinama nije radio.

Peruničić je danas pušten da se brani sa slobode, nakon što je tužiocima kazao sve što ima u vezi krivične prijave podnijete protiv njega.

To su danas saopštili iz SDT-a.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević pozvao je danas SDT da bivšem šefu tajne službe dodijeli status svjedoka saradnika, u istrazi nezakonitog prisluškivanja.

Peruničić je uhapšen juče u sklopu istrage o prislušnom uređaju pronađenom u kabinetu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Istraga je počela nakon što je novo rukovodstvo ANB-a obavijestilo Katnića o sumnji da je zgrada SDT-a pod nezakonitim mjerama tajnog nadzora, nakon čega su agenti i pronašli uređaj.

“U predmetu Specijalnog državnog tužilašva formiranom protiv D.P., podnijeta (je) krivična prijava zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, a navedeno lice je lišeno slobode, i u zakonskom roku 22.10.2021.godine privedeno na saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu, u svojstvu osumnjičenog. Prilikom iznošenja odbrane osumnjičeni se izjasnio na sve navode iz krivične prijave i odgovarao na pitanja specijalnog tužioca, pa je nakon saslušanja ocijenjeno da nema zakonskih osnova u smislu čl.175 Zakonika o krivičnom postupku, za zadržavanje navedenog lica”, saopšteno je danas iz SDT-a.

Katnić je juče novinarima saopštio da postoji osnovana sumnja “da je to rađeno od Agencije za nacionalnu bezbjednost” i da su oni koristili materijale prikupljene prisluškivanjem.

Katnić je tada rekao da se istražuje i povezanost tog slučaja sa samoubistvom dugogodišnjeg agenta tajne službe Luke Bulatovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije