Povežite se sa nama

Vijesti

SASLUŠAN U SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU: Peruničić tužiocima ispričao kad je postavljen prislušni uređaj i gdje je završavao snimljeni materijal

Objavljeno

-

Foto: Vijesti
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Peruničić je danas pušten da se brani sa slobode, nakon što je tužiocima kazao sve što ima u vezi krivične prijave podnijete protiv njega

Bivši šef Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Peruničić na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) ispričao je sve što su ga tužioci pitali – kada je postavljen uređaj, ko je slušao glavnog specijalnog tužioca i gdje je završavao snimljani materijal.

“Ispričao je više nego što smo ga pitali”, rekao je nezvanično sagovornik iz tog tužilaštva.

Kazao je i da je zlonamjerno spekulisano da je taj uređaj “zaboravljen” nakon što je formirano SDT i da godinama nije radio.

Peruničić je danas pušten da se brani sa slobode, nakon što je tužiocima kazao sve što ima u vezi krivične prijave podnijete protiv njega.

To su danas saopštili iz SDT-a.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević pozvao je danas SDT da bivšem šefu tajne službe dodijeli status svjedoka saradnika, u istrazi nezakonitog prisluškivanja.

Peruničić je uhapšen juče u sklopu istrage o prislušnom uređaju pronađenom u kabinetu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Istraga je počela nakon što je novo rukovodstvo ANB-a obavijestilo Katnića o sumnji da je zgrada SDT-a pod nezakonitim mjerama tajnog nadzora, nakon čega su agenti i pronašli uređaj.

“U predmetu Specijalnog državnog tužilašva formiranom protiv D.P., podnijeta (je) krivična prijava zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, a navedeno lice je lišeno slobode, i u zakonskom roku 22.10.2021.godine privedeno na saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu, u svojstvu osumnjičenog. Prilikom iznošenja odbrane osumnjičeni se izjasnio na sve navode iz krivične prijave i odgovarao na pitanja specijalnog tužioca, pa je nakon saslušanja ocijenjeno da nema zakonskih osnova u smislu čl.175 Zakonika o krivičnom postupku, za zadržavanje navedenog lica”, saopšteno je danas iz SDT-a.

Katnić je juče novinarima saopštio da postoji osnovana sumnja “da je to rađeno od Agencije za nacionalnu bezbjednost” i da su oni koristili materijale prikupljene prisluškivanjem.

Katnić je tada rekao da se istražuje i povezanost tog slučaja sa samoubistvom dugogodišnjeg agenta tajne službe Luke Bulatovića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije