Connect with us

Vijesti

SDT: Formiran predmet povodom tvrdnji MANS-a o Đukanovićima

Published

on

Iz SDT-a su kazali da će preduzeti “sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ovim”

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su aktuelni predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

“Povodom saopštenja MANS-a koji je učestvovao u globalnoj istrazi ‘Pandora papiri’, ističemo da je Specijalno državno tužilaštvo odmah po saznanju za predmetni događaj formiralo predmet i preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa istim i o rezulatima preduzetih radnji blagovremeno obavijestiti javnost”, navodi se u odgovoru SDT-a “Vijestima”.

Iz MANS-a su saopštili da su do podataka koje su predstavili javnosti došli kroz globalnu istragu o ofšor poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Iz kabineta predsjednika države juče su ocijenili da su najnovije tvrdnje MANS-a “još jedan u nizu” pokušaja diskreditacije Đukanovića i članova njegove porodice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije