Connect with us

Vijesti

SKUP NA CETINJU: Mir će čuvati oko 1.800 policajaca

Published

on

Upravu policije očekuje najveći bezbjednosni rizik u novijoj crnogorskoj istoriji, gdje će najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starješina i pripadnika kriminalističke policije, pokušati da onemogući incidente zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra

Operativni štab UP napravio je plan obezbjeđenja s najmanje tri moguća scenarija kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbjednost učesnika vjerskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično “Vijestima”.

U tom štabu cijelo vrijeme biće i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policijskih službenika, kako je planirano, snimaće se posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje kako bi se dodatno kontrolisalo njihovo postupanje, ali i zaštita.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost izdalo je juče smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora da, kako su saopštili nakon sjednice, pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite prava i sloboda.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije